Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wout Van Aert va lua startul în Paris-Roubaix! Jumbo Visma nu are așteptări prea mari de la belgian

Nicu Savin

Publicat 14/04/2022 la 17:20 GMT+3

Wout Van Aert va face parte din echipa celor de la Jumbo Visma în Paris - Roubaix. Oficialii echipei olandeze nu au, însă, așteptări prea mari din partea rutierului belgian, deoarece acesta nu s-a antrenat normal în ultimele săptămâni din cauza infectării cu Covid.

Wout Van Aert durante la París-Roubaix 2021

Credit imagine: Getty Images

Wout Van Aert a ratat Turul Flandrei și Amstel Gold Race din cauza infectării cu Covid, iar prezența sa în Paris - Roubaix 2022 era pusă și ea sub semnul întrebării. Se pare totuși că belgianul s-a însănătoșit la timp și a fost inclus în echipa celor de la Jumbo Visma pentru clasica din Nordul Franței.
În ciuda recuperării sale, e greu de crezut că Van Aert va putea lupta pentru victorie. Paris - Roubaix este o cursă extenuantă, iar lipsa antrenamentelor normale în ultimele două săptămâni și-ar putea spune cuvântul.
La conferința de presă de prezentare a echipei, directorul general Merijn Zeeman a insistat că prezența lui Van Aert la start nu este o decizie forțată, ci una luată după controale medicale amănunțite la care a fost supus rutierul, medicii garantând că acesta e apt pentru o astfel de cursă.
"După o infecție cu covid, suntem extrem de atenți cu sănătatea rutierilor noștri. Personalul medical are un rol important în acest sens și este un factor determinant. Am urmărit asta îndeaproape, împreună. Un medic l-a vizitat pe Wout timp de patru zile pentru a monitoriza reacția corpului său la antrenamente", a spus Merijn Zeeman pentru Sporza.

Wout Van Aert, șanse mici să fie printre protagoniști în Paris - Roubaix

Chiar dacă e limpede că starea sa fizică este una bună, șansele lui Van Aert la victorie sunt reduse. De altfel, șefii lui Jumbo Visma nici nu așteptări prea mari de la el și au insinuat că belgianul ar putea juca un rol secundat, acela de a-l sprijini pe Christophe Laporte, care traversează o formă excelentă și ar putea fi omul numărul unu.
"Sănătatea lui Wout este complet în regulă. Dar după o săptămână de izolare, forma de vârf, desigur, e imposibil de atins acum. Pregătirea până la Roubaix este complexă. De asemenea, îi nu a fost la recunoașterea de azi și, în general, pregătirea sa nu a fost ideală. Cu toate acestea, un rutier ca Wout poate juca în continuare un rol, de exemplu în susținerea lui Christophe Laporte, Mike Teunissen sau Nathan Van Hooydonck", a adăugat Zeeman.
Echipa celor de la Jumbo Visma pentru Paris - Roubaix
  • Wout van Aert
  • Mike Teunissen
  • Nathan Van Hooydonck
  • Edoardo Affini
  • Christophe Laporte
  • Mick van Dijke
  • Timo Roosen
Wout Van Aert a avut o primă parte a sezonului destul de bună, câștigând clasicele Omloop Het și E3 Saxo Bank, dar și contratimpul din Paris - Nice, cursă în care și-a adjudecat și clasamentul pe puncte. Îmbolnăvirea de Covid i-a oprit ascensiunea, dar Paris - Roubaix ar putea fi un nou început pentru el și e posibil să fie prezent și în câteva clasice din Ardeni, deși traseele de acolo nu i se potrivesc neapărat.
Van Aert a participat de 3 ori până acum în Paris - Roubaix, terminâdn de fiecare dată cursa. Cel mai bun rezultat a fost obținut anul trecut, când a terminat pe locul 7.
Paris - Roubaix 2022 va fi duminică, 17 aprilie, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player înceăând cu ora 11:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo