Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paris-Roubaix 2022, o cursă diferită de cea din 2021! Rutierii vor avea parte de o vreme mai blândă

Nicu Savin

Publicat 13/04/2022 la 18:56 GMT+3

Au mai rămas câteva zile până la una dintre cele mai așteptat curse cicliste ale sezonului, Paris - Roubaix. După ce în 2020 nu s-a desfășurat din cauza pandemiei, iar anul trecut a avut loc toamna, "Iadul Nordului" revine în caledar la data obișnuită, iar rutierii pot răsufla ușurați, pentru că vremea va fi una blândă de această dată.

Mads Pedersen a 2021-es Paris-Roubaix-n

Credit imagine: AFP

Ediția din 2022 a clasicei Paris-Roubaix nu ar trebui să semene deloc cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când ploaia a creat un adevărat calvar pentru rutieri. Astăzi a avut loc recunoașterea traseului, iar organizatorii au remarcat că pavatele sunt neobișnuit de uscate.
"Nu-mi amintesc să fi văzut pavate atât de uscate și în stare atât de bună la momentul recunoașterii traseului. De obicei, există un punct de revizuit, dar de data aceasta nu este cazul", a declarat Thierry Gouvenou, directorul cursei, citat de eurosport.fr.
Paris - Roubaix se va desfășura duminică pe o distanță de 257,2 kilometri, aproape la fel ca anul trecut (257,7 km). Pe traseu vor fi treizeci de tronsoane de pavate, ]nsum\nd un total de 54,8 kilometri (55 km în 2021).

Paris - Roubaix 2022 | Ploaia nu va mai influența ostilitățile în acest an

În 2021 a fost pentru prima dată după o pauză de 20 de ani când Pairs - Roubaix s-a desfășurat pe ploaie. Deși pentru rutieri este un adevărat coșmar, fanii gustă astfel de condiții și mulți dintre ei abia așteptau o cursă în condiții vitrege.
În acest an nu va mai fi cazul. Prognoza meteo prevede o vreme generală uscată în regiunea străbătută atât sâmbătă, în cursa fetelor, cât și duminică, în cursa masculină. De aceea, organizatorii se așteaptă la medii orare ridicate.
"Ca organizator, am cerut de mult timp ploaia, am fost mai mult decât serviți în 2021 și ne bucurăm că vom vedea din nou soarele. Este mult mai puțin stres. Condițiile meteo se potrivesc multor rutieri. Se va merge foarte repede", a adăugat Thierry Gouvenou.
În ceea ce privește secțiunile de pavate, 3 dintre ele vor avea un grad de dificultate superior, fiind notate cu 5 stele. Este vorba despre Arenberg (la km 161,9), Mons-en-Pévèle (la km 208,6) și La Croix de L'arbre (la km 240).
Paris - Roubaix 2022 va fi duminică, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player, începând cu ora 11:30.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo