Scheldeprijs este o clasică care oferă spectacol de fiecare dată, dar finish-ul este adesea scena accidentelor oribile. Ediția din acest an nu a făcut excepție. Caleb Ewan (Lotto Soudal) s-a impus destul de lejer la sprint, dar în spatele său a fost un adevărat haos.
Cu 100 de metri înainte de finish-ul din Schoten, Pascal Ackermann și-a schimbat trasa, iar August Jensen (Riwal Securitas) i-a atins roate din spate a biciletei și a căzut, implicând și alți rutieri în incident.
Ackermann a terminat pe locul secund, dar înainte de festivitatea de premiere a fost anunțat de un oficial că nu va mai fi pe podium, deoarece a fost declasat fiind considerat vinovat de căzătura de pe final.
Turul Franței
Ackermann, acuze dure către șeful de la Bora, după ce nu a fost inclus în lotul pentru Turul Franței
16/06/2021 LA 12:53
Directorul sportiv al celor de la Bora-Hansgrohe, Steffen Radochia, a fost foarte surprins de această decizie, menționând că nu este de acord cu aceasta, întrucât în viziunea lui ceea ce a făcut Ackermann este un lucru obișnuit: "Acest lucru a fost clar o greșeală a juriului. Pascal a găsit un spațiu liber și și-a lansat sprintul fără să atingă niciun rutier. Din păcate, un tip i-a atins roata din spate și a căzut. Dar acesta a fost un incident de curse pe care îl vedem destul de des. După părerea mea este pur și simplu o decizie greșită. Este păcat pentru Pascal, dar și pentru toți ceilalți, deoarece au făcut o treabă foarte bună astăzi."

August Jensen a suferit răni severe

Reacția lui August Jensen a venit imediat, danezul părând foarte surprins de ceea ce a spus oficialul celor de la Bora. Acesta a evitat să îl învinovățească pe Ackermann, dar și-a arătat frustrarea, considerând că a fost aproape de un rezultat foarte bun, pe care nu l-a mai obținut din cauză că a căzut.
"Dacă eu sunt cel care considerat vinovat, atunci e o surpriză pentru mine. Nu pot spune dacă juriul a avut dreptate sau a greșit să-l retrogradeze. Tot ce știu este că eram foarte bine poziționat și mă îndreptam către un rezultat extraordinar. Nu am acest rezultat acum. Sunt cam învinețit și probabil am o comotie. Nu-mi amintesc sprintul prea bine, dar l-am urmărit acum pe ecran. Este un incident. Ackermann este un sprinter minunat și se poate infiltra într-un spațiu îngust dacă acesta există. Uneori, aceste sprinturi arată diferit la televizor, dar din ceea ce am văzut cred că s-a mișcat prea repede de la stânga la dreapta.", a declarat Jensen pentru Cyclingnews.
Rudiger Selig, un coleg de-al lui Ackermann de la Bora-Hansgrohe s-a remarcat, totuși, oprindu-se lângă Jensen și încercând să îl ajute.
"Acesta este un gest pe care îl apreciez enorm de la un rutier. Din păcate, însă, nu-mi amintesc că a fost acolo", a spus mai târziu Jensen.
Rutierul norvegian de 29 de ani trebuia să ia startul săptămâna viitoare în Driedaagse Brugge-De Panne, dar după căzătura de ieri nu e sigur că va mai putea participa.
De asemenea, în căzătură a fost implicat și Garcia Cortina, a cărui prezență în Turul Flandrei este pusă sub semnul întrebării. Spaniolul urma să fie unul dintre liderii celor de la Bahrein McLaren în ultima cursă clasică importantă a acestui sezon, după ce Paris-Roubaix a fost anulată din cauza restricțiilor din Franța.
Paris - Nizza
Sam Bennett, imbatabil la sprint! Irlandezul a câștigat autoritar etapa a 5-a din Paris-Nisa
11/03/2021 LA 16:17
UAE Tour
Caleb Ewan a întrerupt supremația lui Sam Bennett. Victorie superbă în ultima rundă din UAE Tour
27/02/2021 LA 12:46