După ce ieri Jumbo Visma a avut o zi de vis, Van Aert și Roglic câștigând etapele din Tirreno și Paris-Nisa, astăzi a venit rândul celor de la Deceuninck să bifeze o dublă. Julian Alphilippe s-a impus în etapa a 2-a a cursei din Italia, iar Sam Bennett a fost din nou imbatabil la sprint în etapa a 5-a a "cursei către Soare"
Irlandezul s-a impus la capătul unei etape în care plutonul a mers "la pas", beneficiind pe final de un trenuleț care a funcționat perfect. Bennett i-a întrecut cu o bicicletă avans pe Nacer Bouhanni (Arkeea Samsic) și Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe).
Eschborn - Frankfurt
Sam Bennett, prima victorie pentru Bora! Irlandezul s-a impus la sprint în Eschborn - Frankfurt
01/05/2022 LA 19:16
"Băieții au fost incredibili azi. Am suferit în ultimul kilometru. Nu știu ce se întâmplă dar sunt oprit să-mi urmez trenulețul meu. Am rămas concentrat însă și mi-am urmat coechipierii și am reușit din nou să câștig. Am fost extrem de bucuros după victoria din prima etapă, dar dezamăgit după a 2-a așa că am vrut să-mi iau revanșa azi.", a spus Sam Bennett la final.
Aceasta a fost cea de-a 4-a victorie a sezonului pentru Bennett, care a câștigat 2 etape în UAE Tour și s-a impus și în prima etapă din Paris-Nisa. În clasamentul general nu s-a schimbat nimic, Primoz Roglic rămânând în continuare lider.
Etapa de mâine va fi total diferită, deoarece pe traseul de 202 kilometri între Brignoles și Biot vor fi 5 cățărări repertoriate, dintre care una de categoria 1 (Cote de Cabris: 8 km/5,5%). Ultima dintre ele va fi însă cu aproape 50 de kilometri înainte de final, astfel că puncheurii vor avea prima șansă la victorie.

Desfășurarea etapei a 5-a din Paris-Nisa

În etapa de astăzi plutonul a decis să-și ia liber și s-a mers într-un ritm lent aproape pe toată durata cursei.
Singurul moment de notat a venit cu 70 de kilometri înainte de final, când s-a întâmplat un lucru extrem de rar, poate nemaiîntâlnit. Un grup de 11 rutieri, toți belgieni, a apăsat pedala de accelerație și a surprins plutonul. Acesta s-a reorganizat însă repede și i-a prins în scurt timp pe cei evadați, printre care s-au numărat oameni importanți de clasice, care dacă ar fi apucat să își creeze un avans simțitor, cu greu ar mai fi fost prinși.
Până la final s-a mers apoi într-un ritm ceva mai susținut, dar nu am mai avut parte de atacuri și s-a ajuns la sprint. Trenulețul celor de la Deceuninck a funcționat la parametri maximi și Sam Bennett s-a impus fără probleme. Irlandezul a fost urmat pe podium de Nacer Bouhanni și Pascal Ackermann.

Clasamentul etapei a 5-a din Paris-Nisa

https://i.eurosport.com/2021/03/11/3009970.jpg

Clasamentul general după etapa a 5-a

https://i.eurosport.com/2021/03/11/3009972.jpg
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23