Roglic spera să bifeze ieri prima victorie a sezonului, în contratimpul câștigat în cele din urmă, in-extremis de Stefan Bisseger (EF Education-Nippo). Pe noua bicicletă de contratimp, slovenul câștigător în Vuelta nu a dat randamentul maxim, însă azi a arătat că e același "monstru" ca și în anii trecuți, fiind aproape imposibil de învins.
Într-o rundă cu 6 cățărări de categoria a doua și una de categoria întâi, puncheurii au reușit să țină pasul cu oamenii de clasament general. Totuși, cu 3 kilometri înainte de final, liderul Jumbo Visma a dat atacul decisiv, ajungându-i din doar câteva pedale pe Julien Bernard (ultimul supraviețuitor al evadării de dimineață) și pe Luis Leon Sanchez (Astana), care atacase pe ultima cățărare.

Paris-Nisa, etapa a 4-a: Primoz Roglic s-a impus de o manieră categorică

Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
17/09/2021 LA 10:24

Roglic, atac perfect în Paris-Nisa

Favoriții nu au găsit răspuns la accelerația fantastică a lui Roglic, astfel că s-au limitat să reducă pierderile. Și au reușit, în contextul în care Max Schachman și grupul de 4 din care a făcut parte a venit la 12 secunde de învingător. Asta în condițiile în care Primoz a avut la un moment dat aproximativ 25 de secunde în fața plutonului.
Roglic e mare favorit să câștige Paris-Nisa, având acum la genereal un avans de 35 de secunde față de Schachmann, rutierul care a obținut victoria finală în 2020. Podiumul la general e ocupat de Brandon McNulty, care, după o Vuelta de vis în toamnă, confirmă că poate sta cu favoriții.
Ziua a fost perfectă pentru Jumbo Visma, în contextul în care prima etapă din Tirreno a fost câștigată la sprint de Wout Van Aert.
Clasamentul de etapă în Paris-Nisa
https://i.eurosport.com/2021/03/10/3009374.png
Clasamentul general
https://i.eurosport.com/2021/03/10/3009376.png
Joi, în direct la Eurosport 1, de la ora 15:15, are loc runda cu numărul 5 a competiției din Franța. Este ultima etapă destinată sprinterilor, iar Sam Bennett va pleca mare favorit.
Ciclism
Gazzetta dello Sport: Roglic - out, Pogacar - in, la Mondiale, în proba de contratimp
13/09/2021 LA 13:28
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30