Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Julian Alphilippe, victorie superbă în etapa a 2-a din Tirreno! Van Aert rămâne lider la general

Nicu Savin

Actualizat 11/03/2021 la 17:47 GMT+2

Julian Alaphilippe a trecut primul linia de sosire în etapa a 2-a din Tirreno-Adriatico, după o cursă foarte spectaculoasă, la care au ieșit la rampă câțiva oameni cu pretenții la clasamentul general.

Julian Alaphilippe vainqueur devant Mathieu van der Poel

Credit imagine: Getty Images

După ce Wout Van Aert a oferit surpriza în prima etapă, câștigând în fața unor sprinteri puri, etapa a 2-a din Tirreno-Adriatico a fost din nou una foarte disputată. Victoria i-a revenit în cele din urmă lui Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step), care a forțat pe final și l-a depășit chiar pe coechipierul său, Joao Almeida, care făcuse o cursă foarte bună.
Evident, mișcarea campionului mondial a fost una inspirată, deoarece Almeida ar fi fost oricum prins de alți rutieri rapizi, panta de la Chiusdino nefiind foarte abruptă. Pe 2 a sosit Mathieu Van Der Poel, iar pe 3 Wout Van Aert, olandezul păstrându-și astfel prima poziție în clasamentul general.
"Am fost concentrat să-mi păstrez poziția mea. Am urmat atacurile din ultimul kilometru și am mers la maxim. Sunt foarte fericit cu acest succes. Așteptam această primă victorie a sezonului, mai ales că echipa a făcut o treabă extraordinară.", a spus Alaphilippe la final.
Aceasta a fost prima victorie a sezonului pentru Alaphilippe și a 2-a de când poartă pe umeri tricoul de campion mondial, câștigat anul trecut la Imola.
Etapa a 3-a va fi una lungă (219 kilometri), iar plutonul va trece din nou peste Poggio della Croce (4,5 km/7,5%). Aceasta va fi însă cu aproximativ 65 de kilometri înainte de final, deci e greu de crezut că vom avea atacuri decisive.

Desfășurarea etapei a 2-a din Tirreno-Adriatico

O evadare de 6 oameni a animat etape de astăzi, dar cu Jumbo Visma la trenă în cea mai mare parte a timpului era aproape imposibil ca aceasta să aibă sorți de izbândă. Avansul evadării nu a fost niciodată mai mare de 4 minute, iar acesta a scăzut constant și cu 35 de kilometri înainte de final aveam pluton compact.
Dar lucrurile nu au stat așa pentru mult timp, deoarece imediat s-au declanșat mai multe atacuri, pe Poggio della Croce, în urma cărora s-a conturat un grup din 4 rutieri foarte puternici care s-a desprins. Pavel Sivakov (Ineos), Mikel Landa (Bahrein Victorious), Simon Yates (BikeExchange) și Joao Almeida (Deceuninck Quick Step) au pus repede 20 de secunde între ei și pluton, care cu greu s-a organizat la trenă, cei de la Jumbo Visma părând foarte vulnerabili.
Avansul celor 4 a fost păstrat și la intrearea pe cățărarea finală (Chiusdino-7,5 km/3,5%) plutonul condus de Jumbo Visma era cu 20 de secunde în spate. UAE a trecut apoi la trenă, iar avansul celor 4 atacanți a început să scadă. Joao Almeida și Pavel Sivakov au simțit că trebuie să forțeze pentru a nu fi prinși și ambii au încercat un ultim atac, însă doar portughezul a reușit să rămână în față.
Acesta nu a rezistat însă până la final, dar victoria le-a revenit tot celor de la Deceuninck, Julian Alphilippe trecând primul linia de sosire. Campionul mondial i-a devansat pe Mathieu Van Der Poel și Wout Van Aert și și-a trecut în cont prima victorie a sezonului.

Clasamentul etapei a 2-a din Tirreno-Adriatico

Tirreno 2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo