Zi perfectă pentru Jumbo-Visma, care a reușit "dubla" Paris-Nisa - Tirreno-Adriatico, după ce în cursa din Franța câștigătorul etapei a 4-a a fost slovenul Primoz Roglic. În Tirreno, specialiștii mizau pe un duel Caleb Ewan - Tim Merlier, însă Wout Van Aert a arătat că e un ciclist complet, redutabil pe orice suprafață. Dacă nu ar avea sarcina de a-l proteja pe Roglic în Turul Franței, belgianul ar fi de neoprit mulți ani în clasamentul pentru tricoul verde.
Înainte de Tirreno, Van Aert a anunțat că va lupta pentru un loc la general, chiar dacă se află într-o companie selectă, alături de rutieri ca Tadej Pogacar, Egan Bernal, Simon Yates, Geraint Thomas, Jakob Fuglsang, Mikel Landa, Daniel Martinez, Thibaut Pinot, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali sau Romain Bardet. În consecință, într-o etapă ca cea de azi nu era de așteptat ca el să sprinteze, deși e știut faptul că e printre cei mai rapizi.

Tirreno-Adriatico - Victorie pentru Wout Van Aert, în etapa 1

Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22

Van Aert, poziționare excelentă și timing perfect în Tirreno

Runda nu a avut istoric: o evadare de 6 minute a fost ținută în permanență sub control de pluton, iar finalul s-a decis la sprint. Cu doar un rutier care să îl ghideze pe final - Timo Roosen, care a avut sarcina să îl protejeze și pe Tobias Foss, a doua carte a Jumbo Visma la general -, Van Aert s-a infiltrat perfect în trenulețul UAE, luându-i roata lui Gaviria. A anticipat sprintul și a reușit să țină o viteză constantă, chiar dacă pe final a fost clar că australianul Caleb Ewan a fost mai rapid. Micuțul sprinter nu a mai avut însă timp să îl întreacă pe Wout Van Aert, care pare într-o formă fantastică înainte de prima clasică monument a primăverii, Milano-San Remo.
"Ultima linie dreaptă a fost foarte lungă, astfel că astăzi au avut de câștigat cei care au avut cel mai bun timing. Am sprintat devreme și am reușit să mă mențin în față. Sunt extrem de fericit", a spus Van Aert la final, pentru ca apoi să vorbească despre ambițiile la general. E greu să obțină un podium, indiferent cât de bine va merge în ultima etapă, la contratimp, însă cu siguranță Tirreno va fi un test util în perspectiva curselor viitoare: "Să plec astfel în această săptămână este o motivație suplimentară pentru obiectivul pe care îl am la general. Vom vedea cum mă voi descurca pe cățărări, dar sunt foarte mulțumit că am putut să îmi ating un prim țel, victoria de etapă".
Clasament etapă Tirreno-Adriatico
https://i.eurosport.com/2021/03/10/3009392.png
Joi, în Tirreno Adriatico avem o nouă rundă care poate fi pe placul lui Van Aert. Etapa, transmisă în direct de Eurosport 2, de la 14:30, se termină cu o cățărare, dar una ușoară (7,5 kilometri, cu pantă medie de 4,7%) pe care belgianul o poate trece fără emoții, înainte de a sprinta pentru un loc în frunte.
Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00
Paris - Roubaix
Wout Van Aert va lua startul în Paris-Roubaix! Jumbo Visma nu are așteptări prea mari de la belgian
14/04/2022 LA 14:20