Zi perfectă pentru Jumbo-Visma, care a reușit "dubla" Paris-Nisa - Tirreno-Adriatico, după ce în cursa din Franța câștigătorul etapei a 4-a a fost slovenul Primoz Roglic. În Tirreno, specialiștii mizau pe un duel Caleb Ewan - Tim Merlier, însă Wout Van Aert a arătat că e un ciclist complet, redutabil pe orice suprafață. Dacă nu ar avea sarcina de a-l proteja pe Roglic în Turul Franței, belgianul ar fi de neoprit mulți ani în clasamentul pentru tricoul verde.
Înainte de Tirreno, Van Aert a anunțat că va lupta pentru un loc la general, chiar dacă se află într-o companie selectă, alături de rutieri ca Tadej Pogacar, Egan Bernal, Simon Yates, Geraint Thomas, Jakob Fuglsang, Mikel Landa, Daniel Martinez, Thibaut Pinot, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali sau Romain Bardet. În consecință, într-o etapă ca cea de azi nu era de așteptat ca el să sprinteze, deși e știut faptul că e printre cei mai rapizi.

Tirreno-Adriatico - Victorie pentru Wout Van Aert, în etapa 1

Ciclism
Colbrelli "plânge" după tricoul curcubeu! "Am avut ochi doar pentru Van Aert și Van der Poel"
IERI LA 08:25

Van Aert, poziționare excelentă și timing perfect în Tirreno

Runda nu a avut istoric: o evadare de 6 minute a fost ținută în permanență sub control de pluton, iar finalul s-a decis la sprint. Cu doar un rutier care să îl ghideze pe final - Timo Roosen, care a avut sarcina să îl protejeze și pe Tobias Foss, a doua carte a Jumbo Visma la general -, Van Aert s-a infiltrat perfect în trenulețul UAE, luându-i roata lui Gaviria. A anticipat sprintul și a reușit să țină o viteză constantă, chiar dacă pe final a fost clar că australianul Caleb Ewan a fost mai rapid. Micuțul sprinter nu a mai avut însă timp să îl întreacă pe Wout Van Aert, care pare într-o formă fantastică înainte de prima clasică monument a primăverii, Milano-San Remo.
"Ultima linie dreaptă a fost foarte lungă, astfel că astăzi au avut de câștigat cei care au avut cel mai bun timing. Am sprintat devreme și am reușit să mă mențin în față. Sunt extrem de fericit", a spus Van Aert la final, pentru ca apoi să vorbească despre ambițiile la general. E greu să obțină un podium, indiferent cât de bine va merge în ultima etapă, la contratimp, însă cu siguranță Tirreno va fi un test util în perspectiva curselor viitoare: "Să plec astfel în această săptămână este o motivație suplimentară pentru obiectivul pe care îl am la general. Vom vedea cum mă voi descurca pe cățărări, dar sunt foarte mulțumit că am putut să îmi ating un prim țel, victoria de etapă".
Clasament etapă Tirreno-Adriatico
https://i.eurosport.com/2021/03/10/3009392.png
Joi, în Tirreno Adriatico avem o nouă rundă care poate fi pe placul lui Van Aert. Etapa, transmisă în direct de Eurosport 2, de la 14:30, se termină cu o cățărare, dar una ușoară (7,5 kilometri, cu pantă medie de 4,7%) pe care belgianul o poate trece fără emoții, înainte de a sprinta pentru un loc în frunte.
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
IERI LA 14:46
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
24/09/2021 LA 11:46