Bora a fost printre primele echipe din pluton care și-au confirmat oficial componența pentru Turul Franței. Deși managerul Ralph Denk a menționat că a intenționat să ducă 2 sprinteri în "Marea Buclă", în cele din urmă s-a hotărât să-l lase pe Ackermann pe dinafară și să mizeze doar pe Peter Sagan pentru etapele de sprint.
Acest lucru a pornit un adevărat război în cadrul echipei germane, deoarece Ackermann a rămas foarte dezamăgit după decizia oficialilor. Acesta nu s-a ferit să-și acuze șeful că nu și-a ținut cuvântul, menționând că a semnat cu Bora tocmai pentru că a primit asigurări că va alerga în cea mai importantă competiție ciclistă din lume.
"Sunt mai mult decât dezamăgit, trebuie să o spun. Ralph (n.r. Denk, managerul Borei) a fost întotdeauna un om care și-a ținut cuvântul. Dar de data aceasta cu siguranță nu a făcut-o. Mi-a spus că voi merge în Turul Franței timp de trei ani. Și mi s-a amintit mereu că nu ar trebui să-mi fac griji pentru asta. Fără această promisiune, nu aș fi semnat prelungirea contractului cu Bora. Trebuia să se țină cont de acest lucru. De aceea sunt extrem de dezamăgit.", a declarat Ackermann într-un interviu pentru RadSport-News, citat de cyclingweekly.com.
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2021 | Van Aert și Van der Poel sunt mari favoriți, dar Deceuninck are o echipă de vis
30/09/2021 LA 15:11

Pascal Ackermann ar putea pleca de la Bora

După ce sprinterul de 27 de ani a terminat anul 2020 cu 8 victorii, dintre care 2 în Vuelta, în prima parte a acestui sezon rezultatele sale au fost modeste.
Germanul nu a reușit niciun succes, deși a luat parte la 5 curse de o săptămână și la mai multe clasice și nu întotdeauna i-a avut ca adversari pe cei mai buni sprinteri din pluton. 5 locuri 3 sunt cele mai bune rezultate înregistrate de Ackermann în 2021, mult prea puțin pentru ceea ce se aștepta de la el, astfel că decizia oficialilor este logică, din punct de vedere sportiv.
Totuși, rutierul susține că lipsa victoriilor nu ar trebui să fi fost un impediment pentru a participa în Turul Franței, deoarece forma sa este una bună, iar acest lucru se poate vedea din datele biometrice la care au acces oficialii echipei.
"Într-adevăr, nu a existat nici o victorie până acum, dar acesta nu este un motiv pentru care să nu fiu selectat atâta timp cât sunt într-o formă bună. Și sunt într-o formă bună. Dacă aș ști că nu sunt în formă, aș înțelege. Dar toată lumea știe că sunt, iar asta se vede din date. Nu pot înțelege decizia care s-a luat. El (n.r.: Ralph Denk) știe asta și echipa știe asta. De aceea sunt atât de dezamăgit.", a completat Ackermann.
Se pare că ruptura între Ackermann și Bora este una foarte mare, iar germanul ar putea părăsi echipa la finalul sezonului, UAE Team Emirates fiind o posibilă destinație, conform lui Ciro Scognamiglio, jurnalist la Gazzetta dello Sport.
Echipa celor de la Bora pentru Turul Franței
  • Peter Sagan
  • Daniel Oss
  • Nils Politt
  • Lukas Postlberger
  • Ide Schelling
  • Patrick Konrad
  • Emanuel Buchmann
  • Wilco Kelderman
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
24/09/2021 LA 11:46