Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turul Franței 2021 | Bora și-a anunțat echipa pentru "Marea Buclă"! Sagan vrea tricoul verde! Kelderman, omul de general

Nicu Savin

Publicat 15/06/2021 la 17:36 GMT+3

Turul Franței 2021 va începe peste mai puțin de 2 săptămâni, iar echipele încep deja să-și contureze loturile pentru cea mai importantă competiție ciclistă din lume. Oficialii celor de la Bora au anunțat în această dimineață care sunt cei 8 rutieri care vor concura în "Marea Buclă".

Peter Sagan (Bora Hansgrohe)

Credit imagine: Getty Images

Startul Turului Franței se apropie, iar cei de la Bora și-au anunțat deja lotul pentru competiția care va debuta pe 26 iunie și care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Peter Sagan și Wilco Kelderman vor fi cei doi lideri ai echipei germane. Slovacul va avea ca obiectiv câștigarea tricoului verde. Triplul campion mondial a câștigat de 7 ori clasamentul pe puncte din Turul Franței, dar în acest an are o sete de revanșă, după ce în 2020 a pierdut clar această dispută în fața lui Sam Bennett, sprinterul celor de la Deceuninck.
Toate speranțele celor de la Bora în etapele de sprint și mai ales în cele deluroase vor fi puse în Sagan, deoarece Pascal Ackerman nu a fost inclus pe lista celor 8 rutieri. Sprinterul german a avut un sezon sub așteptări și va mai trebui să aștepte cel puțin un an pentru a participa în "Le Tour".
"Anul acesta nu a fost o decizie ușoară în niciun fel. Ne-am gânditsă aducem doi sprinteri, Ackermann și Sagan. În cele din urmă, am decis că Pascal nu este la nivelul necesar pentru a-și face debutul în Turul Franței și, prin urmare, nu a intrat în echipă.", a declarat Ralph Denk, managerul echipei germane, citat de cyclingnews.com.

Wilco Keldermann, principalul om de general al celor de la Bora

În perspectiva clasamentului general, Bora va miza pe Wilco Kelderman. Rutierul de 30 de ani a terminat pe podium la Giro d'Italia în 2020 și a fost al patrulea la Vuelta 2017, dar încă nu a reușit un rezultat notabil în Turul Franței, terminând pe locul 79 în 2015, pe locul 32 în 2016 și abandonând în 2019.
Kelderman a ajuns la Bora la începutul acestui sezon (anul trecut a fost la DSM, fosta Sunweb) și în ciuda unui început greoi cauzat de accidentări a reușit rezultate bune până acum, obținând locul 5 la general în Turul Catalunyei, locul 10 în Turul Romandiei și locul 4 în Criteriul Dauphine.
O oarecare surpriză va fi prezența în Turul Franței a lui Emanuel Buchmann, cel care a terminat pe locul 4 în 2019. Acesta a avut ca principal obiectiv în acest sezon Turul Italiei, dar a fost nevoit să abandoneze în etapa a 15-a. Germanul s-a refăcut complet, astfel că va fi principalul ajutor pentru Kelderman sau poate chiar va ținti un loc cât mai bun, dacă acesta din urmă va întâmpina probleme. De asemenea, Buchmann va fi o opțiune pentru victorie în etapele montane.
Ceilalți 5 oameni selectați de oficialii celor de la Bora pentru Turul Franței sunt Daniel Oss, omul de încredere al lui Sagan, Nils Politt, Lukas Postlberger, câștigătorul unei etape în Criteriul Dauphine, Patrick Konrad, un alt om care îl va ajuta în munți pe Kelderman, dar și debutantul de 23 de ani, Ide Schelling, care a avut prestații extrem de apreciate în acest sezon.
"Obiectivele noastre sunt o victorie de etapă și un top cinci în clasamentul general. Desigur, avem și tricoul verde în vizor, dar va fi o bătălie grea. Având în vedere aceste obiective, liderii noștri vor fi Wilco pentru clasamentul general și Peter pentru sprinturi și etapele deluroase. Alături de el va fi din nou Daniel Oss.", a mai spus Ralph Denk.
Turul Franței 2021 va avea loc în perioada 26 iunie - 18 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo