Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turul Franței | Peter Sagan, atac "sub centură" la Wout Van Aert, după sprintul din etapa a 3-a

Nicu Savin

Publicat 04/07/2022 la 14:16 GMT+3

Turul Franței | Etapa a 3-a din "Marea Buclă" s-a terminat la sprint, iar Dylan Groenewegen a ieșit învingător. Lupta a fost deosebit de strânsă, iar Peter SAgan consideră că avea o șansă bună la victorie dacă nu ar fi fost jenat de Wout Van Aert, pe care l-a taxat dur la final.

Turul Franței | Finish pe muchie de cuțit în etapa a 3-a! Dylan Groenewegen, victorios

Primele 3 etape din Turul Franței s-au desfășurat pe teritoriul Danemarcei, iar tenisunea a fost prezentă în pluton. Runda a doua a fost marcată de câteva căzături, iar finish-ul etapei a 3-a nu a fost și el lipsit de incidente.
Dylan Groenewegen (Bike Exchange) a obținut victoria, devansându-l cu doar un vârf de roată pe Wout Van Aert (Jumbo Visma), care a terminat astfel pentru a 3-a oară la rând pe locul secund la această ediție (a fost al doilea și în contratimpul de deschidere și în etapa a 2-a, după Jakobsen).
Pe locul 3 s-a clasat Jasper Philipsen (Alpecin Fenix), iar al 4-lea a fost Peter Sagan (Total Energies). Slovacul, aflat pe un trend ascendent în ultima vreme, consideră că ar fi avut șanse reale la victorie, dar nu s-a putut bate la sprint din cauza unei manevre riscante a lui Wout Van Aert, care i-a blocat trasa în plin sprint. După finish, Sagan a fost surprins arătându-l cu degetul pe belgian și chiar scpăând o înjurătură la adresa acestuia.

Peter Sagan, săgeți către Van Aert, după finish-ul din runda a 3-a din Turul Franței

Triplul campion mondial a spus la final că se bucură că este întreg, insinuând că ar fi putut suferi o accidentare gravă din cauza lui Van Aert.
"Eram în poziţia potrivită, dar îmi lipsea ceva. Există un juriu care să ia decizii. Sunt deosebit de fericit că sunt încă întreg. Trebuie doar să te uiți la televizor pentru a judeca sprintul", a declarat Sagan cu trimitere evidentă la Van Aert, citat de Sporza.
Jean-Rene Bernaudeau, directorul sportiv al celor de la Total Energies a fost ceva mai rezervat: "Peter a fost supărat pentru că avea picioarele pentru a câștiga. Van Aert l-a închis puțin, a făcut o mică greșeală, dar cred că a fost fost în pragul admisibil".
Nu este pentru prima dată când Peter Sagan și Wout Van Aert intră în conflict. La ediția de acum doi ani din Turul Franței, Van Aert i-a arătat semne obscene lui Sagan și apoi a cerut declasificarea sa, după ce slovacul l-a încurcat la un sprint.
Astăzi plutonul din Turul Franței se mută în Hexagon, iar mâine va avea loc o etapă care se anunță destul de explozivă. Deși traseul de 171,5 kilometri ditre Dunkerque și Calais nu prezintă vreo difucultate majoră, vântul de pe coastă ar putea juca un rol extrem de important, iar favoriții vor trebui să fie foarte atenți să nu fie surprinși de eventuale borduri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo