Etapa a 3-a din Turul Franței, ultima de pe teritoriul Danemarcei, s-a desfășurat conform așteptărilor, terminându-se la sprint. Magnus Cort a plecat de unul singur în evadare și a trăit probabil cel mai frumos moment al carierei, fiind ovaționat de zeci de mii de conaționali pe traseu.
.

Magnus Cort a trăit un moment de glorie în Turul Franței! Danezul, ovaționat de mii de conaționali

Turul Franței
Căzătură cumplită în etapa a 5-a din Turul Franței Feminin! Peste 20 de rutiere au fost implicate
28/07/2022 LA 14:13
Deși avansul danezului a fost la un moment dat de 8 minute, acesta nu a rezistat și a fost prins de pluton când mai erau aprozximativ 50 de kilometri. Ulterior, echipele sprinterilor nu au mai permis nimănui să se desprindă și totul s-a decis la sprint.

Dylan Groenewegen, victorie la photo-finish în etapa a 3-a din Turul Franței

La fel ca în runda de ieri, Wout Van Aert a condus ostilitățile până aproape de linia de finish, dar a fost depășit in-extremis de Dylan Groenewegen. Diferența a fost infimă, fiind nevoie de photo-finish pentru a se stabili câștigătorul. Pe locul 3 s-a clasat Jasper Philipsen (Alpecin Fenix).
Olandezul de la Bike Exchange a simțit din nou gustul victoriei în Turul Franței după o pauză de 4 ani. El mai câștigase 4 etape în 2017 și 2018.
https://i.eurosport.com/2022/07/03/3403416.jpg
Pentru Van Aert este al 3-lea loc doi la această ediție, din tot atâtea etape disputate. Frustrarea e mare după ratarea la mustață a unor victorii, dar belgianul are ca obiectiv major câștigarea tricoului verde, iar aceste clasări îl vor ajuta enorm în acest sens.
Luni este zi de pauză în Turul Franței, pentru ca plutonul să se mute în Hexagon. Etapa a 4-a va măsura 171,5 kilometri, între Dunkerque și Calais, și chiar dacă nu există nicio dificultate majoră pe traseu, vântul de pe coastă ar putea juca un rol extrem de important, iar favoriții vor trebui să fie foarte atenți să nu fie surprinși de eventuale borduri.
Turul Franței
Vingegaard a creat isterie în Danemarca! Câștigătorul Turului Franței, ovaționat de o mulțime imensă
27/07/2022 LA 19:20
Turul Franței
Vingegaard, primit ca un erou la Copenhaga, după ce a câștigat Turul Franței
27/07/2022 LA 19:19