Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Groenewegen, victorie la photo-finish, în etapa a 3-a din Turul Franței! Van Aert, din nou pe 2

Nicu Savin

Actualizat 03/07/2022 la 18:58 GMT+3

Dylan Groenewegen a câștigat la sprint etapa a 3-a din Turul Franței. Olandezul de la Bike Exchange l-a învins cu un vârf de roată pe Wout Van Aert (Jumbo Visma), iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Jasper Philipsen (Alpecin Fenix).

Turul Franței | Finish pe muchie de cuțit în etapa a 3-a! Dylan Groenewegen, victorios

Etapa a 3-a din Turul Franței, ultima de pe teritoriul Danemarcei, s-a desfășurat conform așteptărilor, terminându-se la sprint. Magnus Cort a plecat de unul singur în evadare și a trăit probabil cel mai frumos moment al carierei, fiind ovaționat de zeci de mii de conaționali pe traseu.
.
picture

Magnus Cort a trăit un moment de glorie în Turul Franței! Danezul, ovaționat de mii de conaționali

Deși avansul danezului a fost la un moment dat de 8 minute, acesta nu a rezistat și a fost prins de pluton când mai erau aprozximativ 50 de kilometri. Ulterior, echipele sprinterilor nu au mai permis nimănui să se desprindă și totul s-a decis la sprint.

Dylan Groenewegen, victorie la photo-finish în etapa a 3-a din Turul Franței

La fel ca în runda de ieri, Wout Van Aert a condus ostilitățile până aproape de linia de finish, dar a fost depășit in-extremis de Dylan Groenewegen. Diferența a fost infimă, fiind nevoie de photo-finish pentru a se stabili câștigătorul. Pe locul 3 s-a clasat Jasper Philipsen (Alpecin Fenix).
Olandezul de la Bike Exchange a simțit din nou gustul victoriei în Turul Franței după o pauză de 4 ani. El mai câștigase 4 etape în 2017 și 2018.
TDF 3
Pentru Van Aert este al 3-lea loc doi la această ediție, din tot atâtea etape disputate. Frustrarea e mare după ratarea la mustață a unor victorii, dar belgianul are ca obiectiv major câștigarea tricoului verde, iar aceste clasări îl vor ajuta enorm în acest sens.
Luni este zi de pauză în Turul Franței, pentru ca plutonul să se mute în Hexagon. Etapa a 4-a va măsura 171,5 kilometri, între Dunkerque și Calais, și chiar dacă nu există nicio dificultate majoră pe traseu, vântul de pe coastă ar putea juca un rol extrem de important, iar favoriții vor trebui să fie foarte atenți să nu fie surprinși de eventuale borduri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo