Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului

Nicu Savin

Publicat 24/07/2022 la 16:57 GMT+3

Eddy Merckx a avut întotdeauna cuvinte de laudă la adresa lui Tadej Pogacar, dar "Canibaul" l-a taxat pe sloven după ce a pierdut tricoul galben în Turul Franței în fața lui Jonas Vingegaard. Legendarul belgian este de părere că Pogacar nu s-a pregătit cum trebuie pentru această ediție a "Marii Bucle".

Tadej Pogacar.

Credit imagine: Imago

Tadej Pogacar era mare favorit la câștigarea Turului Franței, dar slovenul care s-a impus la precedentele două ediții s-a văzut învins de Jonas Vingegaard. Danezul nici măcar nu era liderul autoritar al celor de la Jumbo Visma la început, dar după ce Primoz Roglic a avut probleme a devenit omul numărul unu al echipei olandeze și s-a agățat cu ambele mâini de această oportunitate.
Există suficienți specialiști care sunt de părere că succesul lui Vingegaard este mai degrabă eșecul lui Pogacar. Cam pe aceeași lungime de undă se plasează și legendarul Eddy Merckx, care îl consideră pe sloven principalul vinovat pentru deznodământul din acest an.
Deși mereu a vorbit la superlativ despre Pogacar, cvintuplul câștigător al "Marii Bucle" susține că slovenul nu s-a pregătit cum trebuie, insinând că victoriile din anii trecuți l-au făcut să trateze oarecum de sus competiția. Merckx crede că marea eroare a lui Pogacar a fost că nu a pregătit Turul Franței într-o competiție mai puternică, ci a preferat să meargă în Turul Sloveniei, unde concurența a fost modestă.
"Nu mă așteptam să câștige Vingegaard, dar de la început am crezut că Pogacar nu a fost la fel de puternic ca anul trecut. Cred că slovenul a pregătit Turul Franței mai puțin decât în ceilalți ani. Făcând doar Turul Slovenieia fost o mare greșeală în pregătire. Poate că a tratat totul cu ușurință. Când ai câștigat Turul Franței prea ușor, crezi că îți poți permite orice și asta e o mare greșeală pe care a făcut-o", a spus Merckx, citat de as.com.

Eddy Merckx, laude la adresa lui Wout Van Aert

Mercks a mers și mai departe cu opiniile sale despre acest Tur al Franței și nu a negat că Pogacar i se aseamănă cel mai mult dintre toți rutierii din pluton. Totuși, legendarul belgian a subliniat că în acest moment cel mai complet ciclist din lume este Wout Van Aert.
"Cred că faptul că Pogacar merge atât în clasice, cât și marile tururi îl aduce puțin mai aproape de mine. Este și felul lui de a alerga. Nu se teme să atace, când poartă tricoul galben în Turul Franței, atacă. În clasice, atacă. Din punctul ăsta de vedere, seamănă foarte mult cu mine.
Dar în acest an am avut un Wout van Aert grozav, a fost cu adevărat impresionant. Este ciclismul pe care îl prefer, cu rutieri care apar de la începutul anului și care sunt încă acolo în Turul Franței. Este extraordinar. Van Aert este ciclistul complet", a conchis Merckx.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo