Principalul favorit la tricoul roz, Geraint Thomas (Ineos) a fost implicat într-o căzătură în zona neutră, înainte de startul real al etapei de azi din cauza unui bidon aflat pe șosea. Galezul a primit îngrijiri medicale, motiv pentru care startul real s-a întârziat cu 15 minute.
Chiar dacă a revenit pe bicicletă și a beneficiat de susținerea colegilor de echipă, galezul a pierdut contactul cu grupul favoriților încă de dinaintea cățărării de pe Etna.
Thomas a făcut un efort uriaș, a mascat durerile de-a lungul a 150 km și a reușit să se mențină în plutonul favoriților. Loviturile suferite în zona neutră și-au spus cuvântul cu 20 de km înainte de final, când galezul a rămas în urmă.
Weltmeisterschaften
Rezumatul cursei de șosea de la Mondiale. Remco Evenepoel a dat recital
25/09/2022 LA 09:53
Rutierul celor de la Ineos a trecut linia de sosire cu 11 minute în spatele grupului de favoriți.
Mai jos, primele imagini cu căzătura lui Geraint Thomas, în etapa a 3-a din Giro 2020:

Jonathan Caicedo s-a impus din evadare în etapa a 3-a din Giro 2020

Jonathan Caicedo (Education First Pro Cycling) a produs o mare surpriză și a câștigat din evadare cea de-a 3-a etapă din Giro 2020. Ecuadorianul s-a desprins de ultimul său coleg de evadare, Giovanni Visconti (Vini Zabu KTM), când mai erau doar câțiva kilometri de cursă și a mers de unul singur până în vârful Etnei. Visconti a sosit pe 2, iar pe locul 3 a venit Harm Vanhoucke (Lotto Soudal).
Prima etapă montană din Giro a adus cu sine o multitudine de evenimente. Întâi de toate, victoria surprinzătoare a lui Caicedo, care a obținut victoria carierei. Ecuadorianul nu reușise nici un succes de răsunet până acum, el fiind totuși dublu campion național la contratimp (2015 și 2019) și o dată la cursa pe șosea (2019).
După această victorie, Caicedo are exact același timp cu portughezul Joao Almeida (Deceuninck Qiuick Step), care însă va purta mâine tricoul roz datorită sutimilor de secundă câștigate în fața ecuadorianului la contratimpul din etapa inaugurală.
Deși era de așteptat ca oamenii de general să lupte pentru victorie pe Etna, s-a câștigat totuși din evadare, asta pentru că marii favoriți fie au avut parte de incidente, fie au arătat slăbiciuni.
"Nu prea îmi vine să cred. Este un vis devenit realitate. A fost o etapă foarte grea dar am fost prezenți în evadare și iată că am reușit. Visconti era omul cu experienă din evadare și am încercat să îmi conserv energia pe cât am putut și să îl atac la momentul oportun. Nu voi merge pentru clasamentul general. Sper să mai obținem și alte victorii de etapă.", a declarat Caicedo la finalul cursei.
Ciclism
Remco Evenepoel, campion mondial în cursa de șosea de la Wollongong. Aur după o cursă uriașă
25/09/2022 LA 07:19
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10