Primoz Roglic a impresionat și în prima etapă a Turului de l'Ain, pe un traseu aproape plat, iar astăzi a arătat că este într-o formă deosebită și se anunță un candidat serios la tricoul galben din Turul Franței, care va începe pe 29 august.

Avertisment serios pentru Ineos

Tour of Türkiye
Surpriză uriașă în Turul Turciei! Eduardo Sepulveda a câștigat etapa a 4-a și e lider la general
13/04/2022 LA 14:33
Atât Ineos, cât și Jumbo Visma s-au dus în Tour de l'Ain cu echipe de gală, care probabil vor fi prezente și în Turul Franței. Egan Bernal, Chris Froome, Geraint Thomas, Andrey Amador, Jonatan Castroviejo și Geoghegan Hart păreau să formeze un dream-team greu de doborât pentru echipa britanică.
Dar rutierii de la Jumbo Visma (Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, George Bennett, Robert Gesink și Tony Martin) au făcut o cursă perfectă și au reușit să-i destabilizeze pe cei de la Ineos, care porneau mari favoriți în această cursă.
În final, s-a ajuns la un sprint redus, iar Egan Bernal, câștigător al Turului Franței anul trecut, nu a rezistat exploziei lui Primoz Roglic, care a obținut astfel o victorie foarte importantă, mai ales din punct de vedere moral.
Pe locul 3 a sosit Valerio Conti de la UAE Team Emirates, iar Nairo Quintana (Arkea Samsic) a venit pe locul 4. Prin victoria de astăzi, Roglic a preluat și conducerea clasamentului general, având 10 secunde în fața lui Bernal, 12 față de Conti și 16 față de Quintana.
Etapa finală a Turului de l'Ain, va avea loc mâine, iar traseul Selle de Fromentel - col de la Biche - Grand Colombier va oferi o copie aproape perfectă a celei de-a 15-a etape a Turului Franței din acest an. 110 din cei 145 km sunt identici cu ce va fi în Marea Buclă, iar etapa de mâine va fi un reper foarte important în ceea ce privește forma rutierilor înainte de cea mai importantă cursă ciclistă din lume.
La final, Roglic a spus că tactica de a-l izola pe Egan Bernal a funcționat perfect: "Etapa a mers așa cum ne-am planificat în timpul ședinței de dimineață. Important a fost înainte de toate să-l izolăm pe Bernal cât mai mult înainte de cățărarea din final. Echipa a făcut o treabă remarcabilă de-a lungul zilei, căci acesta este genul de tactică pe care am dorit să o punem în practică în acest Tour de l'Ain."

Roglic s-a impus în etapa a 2-a din Tour de l'Ain. "Dream-team"-ul lui Ineos a fost destabilizat

Primii 10 clasați în etapa de astăzi

  • 1.Primoz Roglic - Jumbo-Visma 3:38:14
  • 2.Egan Bernal - Team Ineos
  • 3.Valerio Conti - UAE Team Emirates
  • 4.Nairo Quintana - Arkea-Samsic 0:00:01
  • 5.Steven Kruijswijk - Jumbo-Visma 0:00:06
  • 6.Jesus Herrada - Cofidis 0:00:14
  • 7.Fabio Aru - UAE Team Emirates
  • 8.Joao Almeida - Deceuninck-QuickStep 0:00:15
  • 9.Jonathan Castroviejo - Team Ineos 0:00:19
  • 10.Jan Hirt - CCC Team
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23