Cu toate acestea, Guvernul a permis sportivilor, inclusiv cicliștilor profesioniști, să călătorească în Europa la bordul unui zbor charter care va pleca duminică de la Bogota la Madrid. Egan Bernal și Nairo Quintana sunt printre numele cele mai sonore care vor sosi în Europa la finele acestei săptămâni, la bordul avionului care va trasporta din Columbia în jur de 150 de sportivi de performanță.
Guvernul de la Bogota vine astfel în ajutorul sportivilor columbieni oferindu-le posibilitatea de a veni în Europa pentru a putea participa la competițiile care vor avea loc în această perioadă delicată pentru întreg sportul.

Zborul sportului - mândria columbiană

Turul Spaniei
Primoz Roglic, imbatabil în Vuelta! Slovenul a câștigat etapa a 17-a și a preluat tricoul roșu
01/09/2021 LA 15:11
Sportul este foarte important în Columbia, iar ciclismul ocupă un loc aparte în țara sud-americană. Guvernul a denumit această cursă ”Zborul sportului - mândria columbiană”, avionul cu cei 150 de atleți urmând să plece duminică, ora locală 5:00, de pe aeroportul din Bogota. După sosirea la Madrid, toți sportivi vor intra într-o carantină instituționalizată de 14 zile.
”Datorită muncii în echipă conduse de guvernul național, sportivii noștri vor putea ajunge în Europa pentru a-și îndeplini programele competitive, lucru fundamental în dezvoltarea lor, care a fost afectat în prima jumătate a anului din cauza pandemiei de COVID-19”, a declarat ministrul columbian al sportului, Ernesto Lucena Barrero.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825466.jpg

Bernal și Quintana, printre favoriți în Turul Franței

Câștigătorul Turului Franței de anul trecut, Egan Bernal de la Ineos, va participa la 3 curse înainte de competiția supremă, programată să înceapă la Nice pe data de 29 august. Mai întâi, Bernal va concura în La Route d'Occitanie între 1 și 4 august, pentru ca mai apoi să participe în Tour de l’Ain, precum și în Criteriul Dauphine.
În schimb, Nairo Quintana, rutierul echipei Arkeea-Samsic, care tocmai a revenit la antrenamente după o accidentare suferită în urma unui accident provocat de o mașină, se va pregăti pentru ”Marea Buclă” în doar două curse: Tour de l’Ain și Criteriul Dauphine.
Într-o declarație recentă, Nairo a avut doar cuvinte de laudă la adresa conaționalului său, despre care a spus că este mare favorit să își apere titlul din Turul Franței.
Un alt rutier sud-american foarte valoros, ecuadorianul Richard Carapaz (câștigător al Turului Italiei în 2019), va sosi în Europa în această săptămână, prin intermediul unui zbor Quito-Madrid.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Ciclism
Caruso, victorie de colecție în Vuelta! Roglic, o nouă lecție pentru rivali
22/08/2021 LA 15:10
Ciclism
Roglic n-ar fi nici pe departe un "patron" al Vueltei. Strategia sa e simplă şi poate fi oprit uşor
22/08/2021 LA 11:08