Ciclism

S-a încheiat Turul Sibiului. Bora a luat tot. Grosu a fost pe podium la ultima etapă

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Gregor Mühlberger a câștigat clasamentul general din Turul Sibiului

Credit imagine: Getty Images

DeNicu Savin
26/07/2020 la 19:40

Astăzi a avut loc ultima etapă din Turul Sibiului la ciclism, în urma căreia s-au stabilit și câștigătorii. Nemții de la Bora-hansgrohe au dominat autoritar această ediție, câștigând cam tot ce era de câștigat: 4 etape din 5, clasamentul general și cel pe puncte, dar și tricoul pentru cel mai bun cățărător.

Etapa 3B (ultima din competiție) s-a încheiat la sprint după un traseu de 109 kilometri, iar germanul P.Ackermann, rutierul de la Bora și-a respectat statutul de favorit și a obținut o nouă victorie.

Ciclism

Jakobsen a ieșit din comă, după accidentul horror din Turul Poloniei! Anunțul momentului în ciclism

ACUM 13 ORE

Românul Edi Grosu a terminat pe locul 3 în această etapă, iar pe 2 s-a clasat un alt rutier german de la Bora, Michael Schwarzmann.

Muhlberger a luat generalul

Cu 2 victorii de etapă, dintre care una în contratimpul desfășurat tot astăzi, austriacul Gregor Muhlberger a câștigat clasamentul general, fiind urmat la 1' 01s de coechipierul și conaționalul său Patrick Konrad.

Pe ce-a de-a 3-a treaptă a podiumului a urcat elvețianul Matteo Badilatti de la Israel Start-Up Nation, care a venit la 1' 52s de câștigător.

Cel mai bine clasat român din clsamentul general a fost Serghei Tvetcov, care a încheiat pe locul 28, la o distanță de 13' 21s în urma învingătorului.

Una peste alta, această ediție a Turului Sibiului a fost un real succes, dacă ținem cont de numele grele prezente la start, dar și de condițiile dificile în care s-a organizat competiția din cauza retricțiilor prezvăzute pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Aceste lucruri ne dau mari speranțe că în anii care vor urma, Turul Sibiului va deveni un reper tot mai important pe harta ciclistă a Euopei.

Ciclism

Groenewegen și-a primit pedeapsa, după ce l-a accidentat grav pe Jakobsen! Anunțul de ultimă oră

ACUM 15 ORE
Ciclism

Noi informații despre starea lui Fabio Jakobsen. Când va fi scos rutierul olandez din coma indusă

ACUM 20 ORE
Subiecte asemănătoare
CiclismPascal Ackermann
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol