Mathieu Van Der Poel a confirmat forma bună arătată în debutul acestui sezon și s-a impus entuziasmant în prima cursă clasică importantă din 2021. Strade Biache, clasica care după mulți ar trebui să aibă statutul de monument, a oferit spectacol ca de obicei, dar Van Der Poel a demonstrat că este la un nivel superior față de oponenții săi.
Deși specialiștii se așteptau la un duel Mathieu Van Der Poel-Wout Van Aert, belgianul de la Jumbo Visma și-a arătat limitele și a dat distanță pe final. O replică mult mai bună a primit olandezul de la Alpecin Fenix din partea campionului mondial, Julian Alaphiliipe. Câștigătorul de anul trecut a rezistat în frunte până aproape de finish, dar nu a mai putut face nimic la atacul dat de Van Der Poel pe Piazza del Campo din Siena, cu 500 de metri înainte de final.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
Pe locul 3 a venit Egan Bernal, columbianul rezistând și el surprinzător și o poziție pe podium este foarte bun, deoarece șansele de a se lupta la sprint cu cei doi specialiști ai pavatelor erau nule.
Așadar, Van Der Poel își trece în palmares și Strade Bianche, după ce anul trecut s-a impus în Turul Flandrei. Aceasta a fost a 2-a victorie a sezonului pentru olandez, care a câștigat prima etapă din UAE Tour, înainte să fie nevoit să se retragă împreună cu toată echipa din cauza unui caz de Covid-19.
https://i.eurosport.com/2021/03/06/3006948.jpg

Desfășurarea clasicei Strade Bianche

Prima mare clasică a sezonului s-a desfășurat așa cum era de așteptat, cu principalii favoriți încercând să fie mereu în față pentru a nu fi surprinși. Evadarea formată la început a fost ușor anihilată, în special datorită trenei dusă de rutierii de la Jumbo Visma.
Cu aproximativ 50 de kilometri înainte de final, un grup de 8 rutieri s-a desprins ușor-ușor din pluton. Alături de cei 3 mari favoriți: Julien Alaphilippe (Deceuninck), Mathieu Van der Poel (Alpecin) și Wout Van Aert (Jumbo Visma) s-au menținut în frunte și Egan Bernal (Ineos), Tom Pidcock (Ineos), Quinn Simmons (Trek-Segafredo), Michael Gogl (Qhubeka-Assos) și Tadej Pogacar (Emiratele Arabe Unite).
Lucrurile serioase au început pe cel de-al 9-lea sector de pavate (din 11), când Julien Alphilippe a accelerat, iar Wout Van Aert și Tom Pidcock au dat distanță. Cei doi au revenit, dar au consumat multă energie, lucru care a contat pe final.
Pe ultimul sector de drum neasfaltat a urmat un nou atac, de data aceasta mult mai puternic, dat de Mathieu Van Der Poel. Olandezul s-a ridicat din șa și nu a mai privit înapoi și numai Alaphilippe a putut să-i ia roata. Ulterir celor doi li s-a alăturat și Egan Bernal, în timp ce Van Aert, Pidcock, Pogacar și Gogl au rămas în urmă.
Trio-ul din frunte a colaborat la trenă, în timp ce în spate doar Van Aert a încercat să ducă o trenă susținută, fiind totuși imposibil să revină.
În față, Van Der Poel a forțat din nou cu 5 kilomentri înainte de final, dar Bernal și Alaphilippe s-au ținut scai de el, astfel că cei 3 au intrat umăr la umăr pe Piazza del Campo din Siena. Van Der Poel a forțat din nou cu 500 de metri înainte de final și de data aceasta Alaphiliipe și Bernal nu au mai avut răspuns, olandezul trecând solitar linia de sosire, câștigând astfel pentru prima dată în carieră Strade Bianche.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
Turul Spaniei
Julian Alaphilippe, out din Vuelta! Campionul mondial și-a rupt clavicula în urma unei căzături
31/08/2022 LA 14:39