Primoz Roglic era mare favorit înainte de contratimpul de astăzi, dar conaționalul său Tadej Pogacar a avut o evoluție incredibilă și a câștigat aproape 2 minute la proba de contratimp.
Astfel, Tadej Pogacar mai are de îndeplinit doar o simplă formalitate în etapa de mâine pentru a-și trece în palmares primul trofeu major din carieră, la prima participare în Marea Buclă.

Prima reacție a lui Pogacar, după ce a rescris istoria la Turul Franței

Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
IERI LA 12:33
"Sunt foarte mândru de echipă. Cu toții au depus un efort incredibil. Am visat la acest tricou de la bun început. Este uimitor. Nu este vorba doar despre mine. Toți colegii și mecanicii m-au ajutat cu informații, la fiecare viraj.
Am aflat tot ce era de aflat de la acest traseu. Am tras cu toții până la final și am fost recompensați. Am fost atent la ce se comunica prin radio, dar la un moment dat erau prea încărcați și nu mai înțelegeam nimic. Visul meu era să fiu prezent la Turul Franței, dar iată-mă acum aici.", a spus Pogacar, la finalul etapei de astăzi.
La vârsta de 21 de ani și 363 de zile, Tadej Pogacar poate deveni mâine al doilea cel mai tânăr câștigător din Turul Franței. Deținătorul recordului este Henri Cornet, care se impunea în 1904, la vârsta de 19 ani și 352 de zile.
În același timp, Pogacar este primul care deține cele 3 tricouri (galben, alb și alb cu buline roșii), la finalul Turul Franței. De notat este că, începând din 1969, nimeni n-a adus la Paris 3 tricouri distinctive.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29