Team Sky și-a găsit în sfârșit un nou sponsor. Incertitudinea asupra celei mai puternice echipe din plutonul profesionist plana din momentul în care Sky a anunțat în toamnă că nu va mai continua să finanțeze echipa după acest sezon. Sir Dave Brailsford, manager-ul Team Sky, a găsit soluția ideală în persoana celui mai bogat om din Regatul Unit.
Este vorba de Sir Jim Ratcliffe, care prin compania petro-chimică pe care o deține, INEOS, va oferi infuzia de capital de care are nevoie așa o echipă. Ratcliffe este un pasionat de ciclism și va asigura noii sale echipe un buget și mai mare decât cel actual al Team Sky, despre care se spune că este în jur de 40 de milioane de euro.
Schimbarea îl va găsi cel mai probabil pe Brailsford continuând să dețină frâiele echipei și capabil, în aceste condiții, să-i mențină în rândurile ei pe Geraint Thomas, Chris Froome și Egan Bernal, cei trei rutieri importanți ai Team Sky.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
„Este o situație ideală pentru Dave Brailsford pentru că va putea continua să conducă echipa aceasta în conformitate cu planurile și filosofiile sale. Totodată, el este responsabil unui singur om care aduce banii, iar acest lucru va ajuta echipa,” a spus fostul câștigător al Turului Franței cu Team Sky, Bradley Wiggins.
Wiggins a adăugat în podcastul pe care-l produce cu Eurosport, numit „The Bradley Wiggins Show”: „Dave va dori să rămână în control. El va manageria echipa și cred că nu ar fi fost bucuros ca o altă companie multinațională să vină și să dorească, pe lângă sponsorizare, să dețină controlul.
„Noi sperăm să găsim ceva [un sponsor],” spusese și Thomas, câștigătorul Turului Franței de anul trecut, cu câteva zile în urmă. „Suntem în poziția cea mai bună de a o face. Suntem una dintre cele mai bune echipe de sport, nu numai din ciclism.”
Team Sky a confirmat zvonurile astăzi, Brailsford spunând: „Anunțul de astăzi este o veste grozavă pentru echipă, pentru fanii ciclismului și pentru sport. [...] Știu că în Sir Jim Ratcliffe și INEOS am găsit partenerul ideal, a cărui viziune, pasiune și spirit inovator ne va duce înspre succese și mai mari.”
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02