Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine va fi liderul Ineos în Turul Franței. Răspunsul dat de Chris Froome

Cristian Mihală

Publicat 04/05/2020 la 10:07 GMT+3

Chris Froome a vorbit despre statutul pe care îl va avea în Turul Franței, competiție care va începe, în direct pe Eurosport, pe 29 august. Britanicul crede că echipa are prioritate și nu va fi deranjat dacă Ineos va alege să îl protejeze pe Egan Bernal.

Egan Bernal, Chris Froome și Geraint Thomas pot lupta toți cu șanse la victoria în Turul Franței

Credit imagine: Twitter

Froome a vorbit cu Kevin Pietersen, pe Instagram, despre dopajul din ciclism, dar a discutat și despre ce urmează pentru Ineos, odată ce sezonul va fi reluat.
Pentru formația britanică să se impună un englez în Turul Franței este o adevărată binecuvântare din punct de vedere al imaginii și al marketingului. Când acel ciclist se numește Froome, care are șansa să egaleze recordul istoric deținut de Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault, și Miguel Indurainatare, lucrurile urcă la un cu totul alt nivel.
La începutul anului, formația britanică și-a schimbat strategia: a decis ca Bernal, câștigătorul de anul trecut, să meargă în Le Tour ca lider, alături de Geraint Thomas. La acel moment, forma lui Froome era sub semnul întrebării, după ce nu se recuperase după căzătura suferită în 2019 în Dauphine. Între timp, lucrurile s-au schimbat, pandemia de coronavirus permițându-i rutierului născută în Kenya să nu mai aibă un dezavantaj atât de mare comparativ cu rivalii, care nu au mai avut oportunitatea să meargă în curse. Froome a început să se antreneze la potențial maxim, însă nu știe dacă va merge în Le Tour ca lider absolut sau va împărți statutul cu Bernal.
"Când mergem într-un Mare Tur, vrei să ai un lider și un plan de rezervă. Dacă liderul suferă o căzătură sau se îmbolnăvește, trebuie să fie cineva care să lupte pentru general mai departe. Ineos e fericită din acest punct de vedere: e Bernal, e Geraint, sunt eu. Cel mai important pentru echipă e să câștige unul din noi. Dacă alte echipe înving, atunci obiectivul e ratat. În privința liderului, e o decizie a celor care conduc, care se va baza pe profilul etapelor și pe forma de moment a rutierilor", a spus Froome, citat de cyclingnews.com.

Fără orgolii la Ineos, susține Chris Froome

Froome, Bernal și Geraint Thomas sunt toți câștigători de Tur al Franței, astfel că se ridică problema dacă orgoliile nu vor fi cumva prea mari pentru a putea fi gestionate. În trecut, la Sky au existat tensiuni între Froome și Wiggins, când primul a trebuit să lucreze pentru colegul său în 2012, când Le Tour a însumat mulți kilometri de contratimp, dar cu siguranță mulți nu au uitat și nemulțumirile lui Landa. Acesta, de altfel, a fost la fel de frustrat și la Movistar, unde a trebuit să împartă rolul de lider cu Nairo Quintana și Alejandro Valverde.
Chiar săptămâna trecută Quintana, care între timp a ajuns la Arkea, a vorbit despre modul în care a pierdut Turul Franței în 2015 și l-a indicat ca principal vinovat pentru acest lucru pe colegul său, Valverde.
Întrebat dacă Ineos va reuși să gestioneze situația din acest punct de vedere, Froome pare că a lăsat orgoliile la o parte și e conștient că binele echipei primează.
"Da, lucrurile pot deveni ușor complicate și se poate intra într-o zonă gri. Dar noi avem o idee foarte aproape de adevăr în privința forței fiecărui ciclist. Înainte de a intra într-o cursă, echipa cam știe destul de exact cine e cel mai puternic și cine are cele mai mari șanse de câștig. Vedeți în alte echipe că liderii pur și simplu nu vorbesc unul cu altul, iar acest lucru devine extrem de toxic pentru echipă și pentru șansele ei. Noi nu avem aceste orgolii, reușim să facem lucrurile să meargă perfect", a mai spus Froome.
Până ca rutierii din plutonul profesionist să revină oficial în curse, Eurosport îţi oferă de luni, 4 mai, să vezi în ce formă sunt rutierii tăi favoriţi: "Zwift Tour for All", super-cursa virtuală pe etape, cu echipe de World Tour, va fi în direct pe Eurosport săptămâna viitoare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo