Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Dream team" pentru Froome! Israel Start Up Nation poate deveni una dintre cele mai puternice echipe

Cristian Mihală

Actualizat 25/06/2020 la 11:58 GMT+3

Israel Start-Up Nation are toate şansele să devină de anul viitor una dintre cele mai puternice echipe de World Tour. Venirea lui Chris Froome e doar o formalitate, iar Sylvan Adams, patronul formaţiei, visează la un adevărat "Dream Team" care să facă din englez câştigătorul Turului Franţei.

Froome und Porte bei der Tour 2013

Credit imagine: Imago

Lui Chris Froome îi expiră contractul cu Ineos, iar rutierul britanic şi-a dat deja acordul verbal pentru a semna cu Israel Start-Up Nation. Suma oferită e enormă - 5 milioane de euro/an - şi un contract pe trei sezoane, dar mulţi se îndoiau de faptul că noua echipă îl va putea ajuta în mod real pe ciclistul născut în Nairobi să îşi atingă obiectivele.
Froome va beneficia, însă, de o formaţie fantastică, dacă planurile lui Sylvan Adams, dezvăluite de cyclingpro.net, se vor adeveri. Froome a insistat pentru Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), iar echipa i-a garantat că, pe lângă iberic, îi va avea la dispoziție și pe Ion și Gorka Izagirre (Astana), doi rutieri cu mare experiență și care îl pot ajuta enorm în munți.

Richie Porte, marele ajutor al lui Chris Froome

Pe lângă aceste nume, proprietarul echipei care din 2020 a preluat licenţa de World Tour de la Katusha, visează şi la Richie Porte.
Fantastic în cursele de o săptămână - s-a impus, printre altele, în Paris Nisa (de două ori), în Turul Catalunyei, în Turul Romandiei sau în Turul Elveţiei -, Porte nu a reuşit niciodată să confirme în tururile de trei săptămâni. Deşi mereu a fost văzut printre favoriţii la podium, australianul are în palmares, aproape incredibil (!), doar două clasări în top 10 la finalul unui Mare Tur.
Ajuns la 35 de ani, rutierul lui Trek e conştient că nu va putea lupta cu şanse într-un Mare Tur, astfel că sunt şanse mari să accepte varianta de a-i fi locotenent de lux lui Froome, dacă salariul va fi unul motivant. În plus, Israel Start-Up Nation va avea o soluţie de backup excelentă, în condiţiile în care englezul are vreun accident.
Un alt pariu al lui Sylvan Adams este Dylan Teuns, căţărătorul de 28 de ani de la Bahrain Merida. Acesta are explozie, şi, pe lângă un real ajutor pentru Froome în Marile Tururi, va avea statutul de lider în clasicele din Ardeni, dar şi în Turul Lombardiei. Fiind la bază un puncheur, Teuns chiar are şanse reale în cursele de o zi, chiar dacă locul 12 din Vuelta 2019 l-a confirmat şi ca un posibil rutier de general.
Lor li se adaugă ceilalţi căţărători prezenţi deja în lot - Dan Martin, Dani Navarro sau Ben Hermans -, astfel că Froome ar putea să aibă un adevărat "Dream Team" pe care să se bazeze în 2020, în Turul Franţei.
Der Hauptsponsor des Teams von Greg Van Avermaet (r.) und Simon Geschke (2. v. r.) beendet sein Engagement zum Saisonende

Israel Start-Up Nation vrea şi oameni de clasice: Van Avermaet şi Stuyven

Israel Start-Up Nation are toate şansele să devină una dintre cele mai puternice formaţii din pluton, patronul echipei interesându-se şi de cooptarea unor rutieri de clasice, care să aducă victorii în cursele din primăvară.
Greg Van Avermaet, unul dintre cei mai titraţi ciclişti din plutonul profesionist, are ca principal obiectiv în acest sezon câştigarea Turului Flandrei, cursa după care "aleargă" atât de mult de ani buni. Ajuns la 35 de ani, belgianul e o adevărată legendă, dar echipa la care se află în acest moment are mari probleme financiare.
Belgianul are 4 victorii de etapă în Turul Franţei (două în contratimpul pe echipe), dar a câştigat şi tricoul pe puncte în Turul Spaniei (2008). Un om de clasice, GVA are în palmares Paris-Roubaix, E3 Harelbeke sau Omloop Het Niewblad, dar cea mai mare performanţă a carierei a fost reprezentată de aurul olimpic obţinut în cursa pe şosea la Rio, 2016. Atunci, deşi parcursul a fost unul foarte dur, destinat mai degrabă căţărătorilor sau oamenilor croiţi pentru clasicele din Ardeni, Van Avermaet a rezistat fantastic, obţinând un succes pe care puţini îl anticipau.
În ceea ce îl priveşte pe Stuyven, al doilea rutier de clasice ţintit, el se poate lăuda cu victorii în Kuurne–Brussels–Kuurne şi Omloop Het Nieuwsblad, acest din urmă succes având loc chiar în anul acesta.
Rutierul de 28 de ani al lui Trek a cochetat cu locurile fruntaşe în Turul Flandrei şi Paris-Roubaix în ultimii ani, în 2018 reuşind top 10 în ambele clasice "monument".
De notat că Israel Start-Up Nation are deja câţiva rutieri de clasice interesanţi, cel mai important nume fiind Nils Politt, germanul de 26 de ani care anul trecut a venit pe 5 în Turul Flandrei şi pe locul secund în Paris-Roubaix.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo