Lui Froome îi expiră contractul cu Ineos în iarnă și s-a speculat că cvatruplul câștigător de Turul Franței ar putea să părăsească formația britanică încă de la mijlocul acestei stagiuni, după ce nu i s-a garantat rolul de lider în Marea Buclă (29 august - 20 septmebrie, în direct pe Eurosport).
Egan Bernal, Geraint Thomas și Chris Froome, toți câștigători ai Turului Franței, vor pleca având șanse egale, din perspectiva Ineos, lucru care l-a nemulțumit pe Froome.
Șansele ca el să rămână la formația britanică sunt minime, iar The Times anunță că rutierul originar din Kenya și-a dat acordul de principiu pentru a semna cu Israel Start-Up Nation, la finalul stagiunii.
Ciclism
Chris Froome a luat atitudine în chestiunea legată de sănătatea mintală a sportivilor de performanță
21/08/2021 LA 09:25

Salariu uriaș pentru Chris Froome la noua echipă

Sylvan Adams, patronul noii echipe de World Tour, l-a convins cu un salariu uriaș, nu mai puțin de 15 milioane de euro pentru următoarele trei sezoane. Acest lucru îl va transforma pe Froome în cel mai bine plătit ciclist din lume, la egalitate cu Peter Sagan (Bora).
Suma e impresionantă, mai ales în condițiile în care englezul a împlinit deja 35 de ani și vine după o perioadă teribil de grea, în 2019 nereușind să mai concureze după accidentarea cumplită din Dauphine.
Israel Start-Up Nation i-a promis lui Froome și transferuri sonore ale unor locotenenți care să îl ajute în munți, anunță Cycling News. Froome a insistat pentru Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), iar echipa i-a garantat că, pe lângă iberic, îi va avea la dispoziție și pe Ion și Gorka Izagirre (Astana), doi rutieri cu mare experiență și care îl pot ajuta enorm în munți.
Sylvan Adams încearcă să îl determine pe Froome chiar să semneze din această vară și să concureze pentru formația israeliană încă din Turul Franței, dar e puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. În acest moment, Israel Start-Up Nation nu dispune de o formație atât de puternică încât să poată să le facă față lui Ineos sau Jumbo Visma. Dan Martin, Dani Navarro sau Ben Hermans sunt cam singurii cățărători din lot, astfel că Froome nu ar avea nicio șansă să obțină al 5-lea Tur al Franței în 2020, dacă va avea o echipă atât de slabă.
Froome se antrenează în prezent în Franța, alături de câțiva coechipieri de la Ineos, dar din 2021 va îmbrăca aproape sigur echipamentul lui Israel Start-Up Nation.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56
Turul Franței
Legendele ciclismului se înclină în fața lui Pogacar! "Va lua 7 Tururi ale Franței"/"E noul canibal"
18/07/2021 LA 06:52