Ciclism

Froome și-a dat acordul să plece de la Ineos! Va deveni cel mai bine plătit ciclist din lume

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Chris Froome e gata de o nouă provocare

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
20/06/2020 la 11:24

Israel Start-Up Nation aproape că l-a convins pe Chris Froome să accepte oferta de a concura pentru echipa care de anul acesta are statut de formație de World Tour. The Times anunță că patronul Sylvan Adams visează să îl aducă pe britanic încă din luna august, deși o mutare la mijlocul sezonului pare improbabilă.

Lui Froome îi expiră contractul cu Ineos în iarnă și s-a speculat că cvatruplul câștigător de Turul Franței ar putea să părăsească formația britanică încă de la mijlocul acestei stagiuni, după ce nu i s-a garantat rolul de lider în Marea Buclă (29 august - 20 septmebrie, în direct pe Eurosport).

Egan Bernal, Geraint Thomas și Chris Froome, toți câștigători ai Turului Franței, vor pleca având șanse egale, din perspectiva Ineos, lucru care l-a nemulțumit pe Froome.

Tour de France

Bernal a spus cum stau, de fapt, lucrurile între el și Froome în cadrul echipei Ineos

IERI LA 15:25

Șansele ca el să rămână la formația britanică sunt minime, iar The Times anunță că rutierul originar din Kenya și-a dat acordul de principiu pentru a semna cu Israel Start-Up Nation, la finalul stagiunii.

Salariu uriaș pentru Chris Froome la noua echipă

Sylvan Adams, patronul noii echipe de World Tour, l-a convins cu un salariu uriaș, nu mai puțin de 15 milioane de euro pentru următoarele trei sezoane. Acest lucru îl va transforma pe Froome în cel mai bine plătit ciclist din lume, la egalitate cu Peter Sagan (Bora).

Suma e impresionantă, mai ales în condițiile în care englezul a împlinit deja 35 de ani și vine după o perioadă teribil de grea, în 2019 nereușind să mai concureze după accidentarea cumplită din Dauphine.

Israel Start-Up Nation i-a promis lui Froome și transferuri sonore ale unor locotenenți care să îl ajute în munți, anunță Cycling News. Froome a insistat pentru Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), iar echipa i-a garantat că, pe lângă iberic, îi va avea la dispoziție și pe Ion și Gorka Izagirre (Astana), doi rutieri cu mare experiență și care îl pot ajuta enorm în munți.

Sylvan Adams încearcă să îl determine pe Froome chiar să semneze din această vară și să concureze pentru formația israeliană încă din Turul Franței, dar e puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. În acest moment, Israel Start-Up Nation nu dispune de o formație atât de puternică încât să poată să le facă față lui Ineos sau Jumbo Visma. Dan Martin, Dani Navarro sau Ben Hermans sunt cam singurii cățărători din lot, astfel că Froome nu ar avea nicio șansă să obțină al 5-lea Tur al Franței în 2020, dacă va avea o echipă atât de slabă.

Froome se antrenează în prezent în Franța, alături de câțiva coechipieri de la Ineos, dar din 2021 va îmbrăca aproape sigur echipamentul lui Israel Start-Up Nation.

Ciclism

Greii din Turul Franței nu vor fi la Mondiale, în proba de contratimp. Bătălie în doi pentru aur

29/06/2020 LA 13:03
Tour de France

"Dream team" pentru Froome! Israel Start Up Nation poate deveni una dintre cele mai puternice echipe

25/06/2020 LA 09:51
Subiecte asemănătoare
CiclismChristopher Froome
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol