Ciclism

Surpriză uriașă în ciclism: Chris Froome negociază plecarea de la Ineos

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Chris Froome

Credit imagine: Getty Images

DeSebastian Ujica
14/05/2020 la 18:22

De 4 ori câștigător în Turul Franței, Chris Froome este în discuții pentru un transfer în mijlocul sezonului.

Liderul celor de la Ineos, Chris Froome, nu a semnat prelungirea contractului care urmează să se încheie la finalul anului 2020. Cum speculațiile legate de ordinea priorităților din Ineos pentru Turul Franței s-au intensificat, Chris Froome a demarat discuțiile despre un posibil transfer în mijlocul sezonului, anunță Cycling News.

Ciclistul de 34 de ani a spus în mai multe rânduri că își dorește al 5-lea titlu la Turul Franței în acest an și că plănuiește să concureze încă cel puțin 4 ani. Însă cum nu a fost decis liderul echipei pentru Turul Franței și cum câștigătorul de anul trecut, Egan Bernal, a declarat public că nu își va sacrifica șansele pentru un coleg, cei de la Ineos au o decizie dificilă de luat.

Ciclism

Clasica de vineri, ediția a 5-a

22/05/2020 LA 09:59

Froome se gândește la transfer

Chris Froome a demarat discuțiile cu mai multe echipe legate de un posibil contract care să înceapă în 2021 și să se întindă pe o perioadă mai lungă însă, cum Turul Franței a fost reprogramat anul acesta, a fost pusă în discuție și posibilitatea unui transfer în această perioadă.

Două echipe l-au abordat pe Froome pentru negocieri, acestea acceptând și să aștepte până în 2021 pentru a-l avea. Un transfer în acest moment poate avea loc doar dacă toate părțile implicate sunt de acord. Întrebat despre această situație, Froome nu a vorbit despre contract, însă a vorbit din nou despre faptul că toată concentrarea sa este pe Turul Franței.

În urmă accidentului de anul trecut și după recuperarea care a urmat sunt extrem de încrezător că pot fi în formă pentru a câștiga la Turul Franței. La ce echipă voi fi după 2020, încă nu știu. Nu intenționez să mă retrag prea curând. Dacă a făcut ceva, acea accidentare mi-a oferit o nouă determinare și concentrare. Am muncit mai mult ca niciodată să revin unde sunt. Nu voi lăsa ca această muncă să se irosească

Cei de la Ineos trebuie să-l ia în calcul și pe Geraint Thomas. Galezul a câștigat Turul Franței în 2018 și a terminat pe poziția secundă un an mai târziu. Și acesta își dorește să fie liderul echipei la Turul Franței. Dacă în trecut cei de la Ineos au reușit să gestioneze cu brio situațiile în care au avut 2 foști campioni în echipă, nu au început niciodată Turul Franței cu ultimii 3 câștigători legitimați la echipă.

Chris Froome a suferit acea accidentare la Dauphine în urmă cu un an și a petrecut toată vara și iarna recuperându-se. În aprilie el a anunțat că este la nivel maxim și că vrea să câștige pentru a 5-a oară Turul Franței, ceea ce ar însemna egalarea recordului de victorii deținut de Eddy Merckx și Miguel Indurain. Froome a mai spus de-a lungul timpului că obiectivul său este să-i depășească pe cei doi, nu doar să-i egaleze.

Până acum, Froome nu s-a gândit la contract, spunând că revenirea după carantină fiind prioritară. Însă absența unei oferte de la Ineos și cu alte echipe care îl întreabă despre viitorul său din 2021, s-a adus în discuție posibilitatea unui transfer în această perioadă. Astfel de transferuri sunt o raritate în ciclism, cu Rohan Dennis fiind cel mai cunoscut ciclist care s-a transferat în 2014 de la Garmin la BMC Racing. Regulamentul UCI menționează că un astfel de transfer poate avea loc în primele 2 săptămâni din luna august dacă toate părțile implicate sunt de acord.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Ciclism

"Trișor nenorocit!". Momentul în care Lance Armstrong a simţit furia oamenilor, chiar în faţa casei

ACUM 15 ORE
Ciclism

Turul Sibiului, foarte aproape să aducă două nume uriaşe la start, în 2020. Anunţul organizatorilor

IERI LA 11:29
Subiecte asemănătoare
CiclismChristopher Froome
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Ciclism

"Trișor nenorocit!". Momentul în care Lance Armstrong a simţit furia oamenilor, chiar în faţa casei

ACUM 15 ORE

Ultimele videoclipuri

Ciclism

Clasica de vineri, ediția a 5-a

00:42:36

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe