Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"

Cristian Mihală

Publicat 19/11/2021 la 13:49 GMT+2

Ciclistul sloven Tadej Pogacar, câştigătorul Turului Franţei în 2020 şi 2021, a dezvăluit că este prea tânăr pentru a concura în acelaşi an în Turul Italiei şi Turul Franţei, conform ziarului L'Equipe.

Tadej Pogacar

Credit imagine: AFP

Directorul Turului Italiei, Mauro Vegni, l-a provocat recent pe Pogacar să atace anul viitor şi Turul Italiei (6-29 mai), după dubla lui victorie din Turul Franţei: "După ce ai câştigat de două ori Tour de France, mai ai puţine lucruri de demonstrat", a fost îndemnul oficialului Giro.
Deşi a declarat în mai multe rânduri că visează să participe în Giro, slovenul de 23 ani a respins însă această propunere. Chiar dacă Tadej are un organism incredibil, care îi permite să se recupereze uşor după efort, dar mai ales îl ajută să îşi intre în formă foarte repede, acesta consideră că trebuie să ia lucrurile treptat.
"Sunt încă foarte tânăr şi nu am concurat niciodată în două mari tururi în acelaşi sezon. Dar în următorii doi-trei ani, aş putea înlănţui Turul Italiei şi Turul Franţei", a spus marele ciclist sloven.
CITEŞTE ŞI:

Turul Franţei, marele obiectiv al lui Pogacar în 2022

Pentru 2022, marele obiectiv al lui Tadej Pogacar rămâne Turul Franţei (1 iulie - 24 iulie, în direct pe Eurosport), unde va încerca o a treia victorie. Dacă lucrurile nu merg conform planurilor sale, ar putea avea ca plan de rezervă şi o prezenţă în Turul Spaniei (19 august - 11 septembrie). În Vuelta are deja un loc 3, în 2019, când a impresionat pentru prima oară ca om de mari tururi. Distanţa dintre Le Tour şi Turul Spaniei e mai mare şi majoritatea rutierilor aleg fie dubla Giro - Vuelta, fie Le Tour - Vuelta.
Britanicul Chris Froome, cvadruplu câştigător al Turului Franţei, este ultimul ciclist care a încercat să câştige Giro şi Tour de France în acelaşi an, mai exact în 2018. El a îmbrăcat tricoul roz la finalul competiţiei din Italia, dar s-a clasat doar pe locul trei în Marea Buclă.
Ultimul ciclist care a reuşit dubla în Giro şi Tour de France a fost italianul Marco Pantani în 1998. Doar alţi şase ciclişti au mai reuşit această perfomanţă: Fauto Coppi (1949, 1952), Bernard Hinault (1982, 1985), Miguel Indurain (1992, 1993), Jacques Anquetil (1964), Stephen Roche (1987) şi Eddy Merckx, singurul care a reuşit dubla de trei ori în 1970, 1972 şi 1974.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo