Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani

Cristian Mihală

Publicat 12/11/2021 la 13:55 GMT+2

Joao Almeida, care în 2022 va evolua pentru UAE Team Emirates, nu a găsit deloc pe placul său traseul din Giro 2022. Portughezul a anunţat deja că va merge în Turul Italiei, al cărui traseu pare parcă croit pentru Nibali.

Egan Bernal e João Almeida attaccano durante la salita di Alpe di Mera - Giro d'Italia 2021

Credit imagine: Getty Images

RCS a anunţat ieri traseul final al Turului Italiei 2022. Vom avea doar 26 de kilometri de contratimp, cei mai puţini din ultimii 60 de ani. Va exista un test de 9,2 kilometri la Budapesta, în etapa a doua, pentru ca apoi Giro să se încheie cu 17,1 kilometri de probă contra-cronometru, la Verona.
Vorbim de un Mare Tur pentru căţărătorii puri, oameni ca Bernal, Bardet, Pinot sau fraţii Yates urmând a găsi pe placul lor un asemenea parcurs. Dintre marii oameni de general buni la contratimp, probabil că doar Almeida va fi la startul Giro. După doi ani excelenţi la Deceuninck-QuickStep, lusitanul a mers la echipa lui Pogacar, urmând a fi lider în primul mare tur al anului. Totuşi, traseul nu e deloc pe gustul lusitanului, care spera să câştige minute în raport cu cei mai buni căţărători, la contratimp.
"Munţii vor fi decisivi. Din păcate pentru mine, sunt foarte puţini kilometri de contratimp", a spus Almedia, conform Publico.

Almeida şi Nibalii, singurii care au confirmat că vin în Giro

Pentru moment, Almeida şi Nibali sunt singurii oameni de general care au confirmat că vor veni în Turul Italiei. Bernal voia să meargă în Turul Franţei, dar liderul lui Ineos probabil nu va avea nicio şansă acolo, în faţa lui Roglic şi Pogacar. Formaţia britanică îl mai are şi pe Carapaz, ecuadorianului potrivindu-i-se de asemenea Giro. Nu e complet exclus Ineos să îşi asume înfrângerea în Le Tour, mizând poate pe Geraint Thomas, pentru a-i aduce pe cei doi sud-americani în Turul Italiei.
Giro 2022 va însuma 51.000 de metri de căţărare, în ultima săptămână urmând să avem în meniu un adevărat festin: plutonul va ajunge pe cătărări mitice, precum Mortirolo, Passo San Pellegrino, Passo Pordoi sau Passo Fedaia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo