RCS a anunţat ieri traseul final al Turului Italiei 2022. Vom avea doar 26 de kilometri de contratimp, cei mai puţini din ultimii 60 de ani. Va exista un test de 9,2 kilometri la Budapesta, în etapa a doua, pentru ca apoi Giro să se încheie cu 17,1 kilometri de probă contra-cronometru, la Verona.
Vorbim de un Mare Tur pentru căţărătorii puri, oameni ca Bernal, Bardet, Pinot sau fraţii Yates urmând a găsi pe placul lor un asemenea parcurs. Dintre marii oameni de general buni la contratimp, probabil că doar Almeida va fi la startul Giro. După doi ani excelenţi la Deceuninck-QuickStep, lusitanul a mers la echipa lui Pogacar, urmând a fi lider în primul mare tur al anului. Totuşi, traseul nu e deloc pe gustul lusitanului, care spera să câştige minute în raport cu cei mai buni căţărători, la contratimp.
"Munţii vor fi decisivi. Din păcate pentru mine, sunt foarte puţini kilometri de contratimp", a spus Almedia, conform Publico.
Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24

Almeida şi Nibalii, singurii care au confirmat că vin în Giro

Pentru moment, Almeida şi Nibali sunt singurii oameni de general care au confirmat că vor veni în Turul Italiei. Bernal voia să meargă în Turul Franţei, dar liderul lui Ineos probabil nu va avea nicio şansă acolo, în faţa lui Roglic şi Pogacar. Formaţia britanică îl mai are şi pe Carapaz, ecuadorianului potrivindu-i-se de asemenea Giro. Nu e complet exclus Ineos să îşi asume înfrângerea în Le Tour, mizând poate pe Geraint Thomas, pentru a-i aduce pe cei doi sud-americani în Turul Italiei.
Giro 2022 va însuma 51.000 de metri de căţărare, în ultima săptămână urmând să avem în meniu un adevărat festin: plutonul va ajunge pe cătărări mitice, precum Mortirolo, Passo San Pellegrino, Passo Pordoi sau Passo Fedaia.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40