Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eduard Grosu nu va fi la startul Turului Franței 2020. Decizia luată marți de organizatori

Cristian Mihală

Publicat 07/01/2020 la 16:42 GMT+2

Edi Grosu nu va lua parte la Turul Franței 2020, după ce echipa sa, Nippo Delko Provence, nu a primit wild-cardul așteptat. ASO a preferat să le invite pe Arkea-Samsic, B&B Hotels-Vital Concept și Total Direct Energie.

Edi grosu

Credit imagine: Eurosport

După 84 ani, se părea că vom avea din nou un român la startul celui mai important tur ciclist din lume. În 1936, Constantin Tudose, Nicolae Ţapu, George Hapciuc şi Virgil Mormocea au fost singurii compatrioți ai noștri din istorie prezenți la startul Turului Franței.
Argumente pentru prezența lui Delko Marseille la startul Marii Bucle erau destule. Dincolo de faptul că vorbim de o echipă din Hexagon, se aștepta ca organizatorii să aibă în vedere și faptul că formația dispune de doi rutieri interesanți: pe lângă Edi, francezii l-au transferat în această iarnă și pe Ricardo Minali (și el un sprinter foarte puternic, fost la Astana).
"Turul Franţei va lua startul din Marsilia, de unde este şi echipa mea, iar datorită rezultatelor şi a conducerii care a făcut un plan legat de acest lucru avem şanse undeva la 90% să fim prezenţi la start", spunea Grosu în decembrie.

Echipele pro-continentale invitate în Turul Franței 2020

Totuși, ASO a anunțat azi wildcardurile pentru Turul Franței 2020, iar Delko Marseille nu se află printre echipele invitate. Organizatorii le-au preferat pe Arkea-Samsic, B&B Hotels-Vital Concept și Total Direct Energie.
Total Direct Energie a fost echipa pro-continentală cu cele mai multe puncte adunate în 2019, astfel că prezența ei era una certă. Arkea-Samsic nu putea nici ea să lipsească, având în lot rutieri fantastici, precum Nairo Quintana, Nacer Bouhanni și Warren Barguil.
Pentru al treilea loc s-au luptat Delko Marseille și B&B Hotels-Vital Concept, iar alegerea a ținut probabil de prezența lui Bryan Coquard și Pierre Rolland în lotul echipei pro-continentale. Chiar dacă amândoi sunt extrem de departe de forma de acum câțiva ani, ambii rutieri sunt extrem de populari în Franța, iar acest factor a fost decisiv.
Pe lângă Delko Marseille, și Circus–Wanty Gobert a ratat prezența în Turul Franței 2020, după ce în fiecare din precedenții trei ani a fost invitată. Aceasta și-a pierdut însă cel mai bun rutier, pe Guillaume Martin, care a semnat cu Cofidis, astfel că decizia a avut probabil în considerare și acest lucru.
De notat că echipa lui Edi Grosu se va mulțumi totuși cu un "premiu" de consolare. ASO a anunțat azi și wildcardurile pentru Paris Nice, iar Nippo Delko Provence va fi la start, alături de Total Direct Energie și Arkea Samsic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo