Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Cavendish e de neoprit în Turul Franței! Englezul s-a impus la sprint în etapa a 10-a

Nicu Savin

Publicat 06/07/2021 la 18:44 GMT+3

Mark Cavendish a câștigat la sprint etapa a 10- din Turul Franței. Britanicul a profitat de un trenuleț care a funcționat perfect și i-a învins pe Wout Van Aert și Jasper Philipsen.

Mark Cavendish

Credit imagine: Getty Images

Fiind o etapă fără mari dificultăți, doar doi oameni s-au încumetat să evadeze. Hugo Houle (Astana Premier Tech) și Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) au fost rutierii care au animat cursa, dar șansele lor de reușită erau infime încă din start.
Cei doi au fost ajunși de pluton imediat după ce s-a intrat în ultimii 40 de kilometri. Prognoza meteo de dinaintea etapei anunța vânt lateral pe final, astfel că multe echipe - în special Deceuninck- și-au trimis oameni la trenă la intrarea în ultimii 30 de kilometri, în speranța că vor putea crea o bordură care să rupă plutonul.

Mark Cavendish, a 3-a victorie în Turul Franței 2021

Deși au fost rafale puternice și plutonul s-a răsfirat în câteva rânduri, majoritatea pretendenților la victoria de etapă au rămas în frunte și totul s-a decis la sprint.
Deceuninck a avut de departe cel mai bun trenuleț, iar Mark Cavendish nu putea rata o asemenea oportunitate. Englezul a sprintat la momentul potrivit și a trecut primul linia de sosire, fiind urmat îndeaproape de Wout Van Aert (Jumbo Visma) și Jasper Philipsen (Alpecin Fenix).
Clasamentul etapei a 10-a din Turul Franței
Clasamentul etapei a 10-a din Turul Franței
Așadar, Mark Cavendish își continuă parcursul de vis în Turul Franței, ajungând la a 3-a victorie de etapă la această ediție și la a 33-a în carieră. Prin succesul de azi, Cavendish și-a mărit avansul în clasamentul tricoului verde și s-a apropiat la o singură victorie de recordul deținut de legendarul Eddy Merckx (34 de victorii în Turul Franței).
Mâine urmează o etapă mult mai grea, în care rutierii vor avea de înfruntat de două ori Mont Ventoux, o cățărare epică pentru Turul Franței. Finalul va fi însă în coborâre, după cea de-a doua trecere peste Mont Ventoux.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo