După ce Turul Franței a început cu o etapă nebună, marcată de 2 căzături groaznice și câștigată de Julian Alaphilippe, rutierii au fost feriți de incidente în runda a 2-a.
La scurt timp după start, 6 oameni au format o evadare: Anthony Perez (Cofidis), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Simon Clarke (Qhubeka-Nexthash), Jonas Koch (Intermarche-Wanty Gobert), Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) și Jeremy Cabot (TotalEnergies).
Plutonul i-a ținut însă sub control pe atacanții zilei, iar ultimul dintre ei, Edward Theuns, a fost ajuns chiar înainte de prima trecere pe Mur De Bretagne (2 km/6,8%), ascensiune în vârful căreia avea să aibă loc și finish-ul.
Ciclism
Caruso, victorie de colecție în Vuelta! Roglic, o nouă lecție pentru rivali
22/08/2021 LA 15:10

Mathieu Van Der Poel, prima victorie din carieră în Turul Franței

Mathieu Van Der Poel a atacat imediat ce s-a intrat pe Mur de Bretagne, dar olandezul nu a reușit să se desprindă și a fost ajuns chiar în vârful cățărării. Acolo s-au dat și secunde de bonificație, astfel că Pogacar și Roglic s-au bătut pentru ele, câștigătorul de anul trecut reușind să ia 5 secunde, iar liderul de la Jumbo Visma doar 2.
Ulterior s-a mers în pluton compact până la a 2-a trecere peste Mur de Bretagne, iar cei de la Ineos au dus o trenă susținută în primul kilometru al cățărării. Nairo Quintana a atacat apoi, dar fix în momentul când panta a devenit mai moale, astfel că rutierul columbian nu a avut succes.
Sonny Colbrelli a încercat și el să se desprindă, dar Van Der Poel a ieșit din nou la rampă și de această dată olandezul și-a dus atacul până la capăt, trecând primul linia de sosire. Tadej Pogacar și Primoz Roglic au completat podiumul.
Așadar, Mathieu Van Der Poel a obținut prima sa victorie în Turul Franței din carieră și totodată a devenit lider și în clasamentul general, ceea ce înseamnă că mâine va purta tricoul galben pe umeri.
Clasamentul etapei a 2-a din Turul Franței
https://i.eurosport.com/2021/06/27/3162216.jpg
Mâine urmează o etapă lungă de 182 de kilometri, fără mari dificultăți pe traseu (doar 2 cățărări repertoriate, ambele de categoria a 4-a), astfel că e de așteptat ca sprinterii să lupte pentru victorie.
Ciclism
Roglic n-ar fi nici pe departe un "patron" al Vueltei. Strategia sa e simplă şi poate fi oprit uşor
22/08/2021 LA 11:08
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56