Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mathieu Van Der Poel a câștigat etapa a 2-a din Turul Franței, după un atac devastator dat pe final

Nicu Savin

Actualizat 27/06/2021 la 18:55 GMT+3

Mathieu Van Der Poel a obținut o victorie entuziasmantă în etapa a 2-a din Turul Franței. Olandezul de la Alpecin Fenix a reușit să se impună pe Mur de Bretagne, după un atac devastator dat în ultimul kilometru. Slovenii Tadej Pogacar (UAE team Emirates) și Primoz Roglic (Jumbo Visma) au complatat podiumul.

Mathieu van der Poel

Credit imagine: Getty Images

După ce Turul Franței a început cu o etapă nebună, marcată de 2 căzături groaznice și câștigată de Julian Alaphilippe, rutierii au fost feriți de incidente în runda a 2-a.
La scurt timp după start, 6 oameni au format o evadare: Anthony Perez (Cofidis), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Simon Clarke (Qhubeka-Nexthash), Jonas Koch (Intermarche-Wanty Gobert), Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) și Jeremy Cabot (TotalEnergies).
Plutonul i-a ținut însă sub control pe atacanții zilei, iar ultimul dintre ei, Edward Theuns, a fost ajuns chiar înainte de prima trecere pe Mur De Bretagne (2 km/6,8%), ascensiune în vârful căreia avea să aibă loc și finish-ul.

Mathieu Van Der Poel, prima victorie din carieră în Turul Franței

Mathieu Van Der Poel a atacat imediat ce s-a intrat pe Mur de Bretagne, dar olandezul nu a reușit să se desprindă și a fost ajuns chiar în vârful cățărării. Acolo s-au dat și secunde de bonificație, astfel că Pogacar și Roglic s-au bătut pentru ele, câștigătorul de anul trecut reușind să ia 5 secunde, iar liderul de la Jumbo Visma doar 2.
Ulterior s-a mers în pluton compact până la a 2-a trecere peste Mur de Bretagne, iar cei de la Ineos au dus o trenă susținută în primul kilometru al cățărării. Nairo Quintana a atacat apoi, dar fix în momentul când panta a devenit mai moale, astfel că rutierul columbian nu a avut succes.
Sonny Colbrelli a încercat și el să se desprindă, dar Van Der Poel a ieșit din nou la rampă și de această dată olandezul și-a dus atacul până la capăt, trecând primul linia de sosire. Tadej Pogacar și Primoz Roglic au completat podiumul.
Așadar, Mathieu Van Der Poel a obținut prima sa victorie în Turul Franței din carieră și totodată a devenit lider și în clasamentul general, ceea ce înseamnă că mâine va purta tricoul galben pe umeri.
Clasamentul etapei a 2-a din Turul Franței
TDF 2
Mâine urmează o etapă lungă de 182 de kilometri, fără mari dificultăți pe traseu (doar 2 cățărări repertoriate, ambele de categoria a 4-a), astfel că e de așteptat ca sprinterii să lupte pentru victorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo