Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turul Franței, cucerit de sloveni! Matej Mohoric a câștigat categoric, din evadare, etapa a 19-a

Nicu Savin

Publicat 16/07/2021 la 18:03 GMT+3

Matej Mohoric (Bahrain Victorious) a făcut o cursă perfectă și s-a impus în mod convingător în etapa a 19-a din Turul Franței. Slovenul a fost urmat pe podium de Christophe Laporte (Cofidis) și Casper Pedersen (DSM). Favoriții au avut o etapă ușoară, ajungând cu aproximativ 20 de minute întârziere la finish.

Matej Mohoric

Credit imagine: Getty Images

După 2 etape grele în Pirinei, probabil că Mark Cavendish nu s-a simțit în cea mai bună formă, astfel că Deceuninck nu a dus trena în pluton și evadarea a primit liber pentru runda de azi.
Grupul fruntaș a numărat în jur de 20 de rutieri și era clar încă de la jumătatea traseului că dintre ei se va alege câștigătorul.
Cu aproximativ 25 de kilometri înainte de finish, Matej Mohoric (Bahrain Victorious) a atacat furibund din evedare și ceilalți rutieri care rămăseseră acolo l-au privit pe sloven cum se îndepărtează.
Avansul lui Mohoric a început să crească, iar la intrarea în ultimii 10 kilometri acesta avea 40 de secunde avans față de un grup care număra 10 urmăritori. Mohoric a mers în continuare într-un ritm perfect și oamenii din al doilea grup au renunțat, slovenul ajungând de unul singur la finish, cu peste un minut avans în fața adversarilor. Locul doi a fost ocupat de Christophe Laporte (Cofidis) , în timp ce poziția a 3-a i-a revenit lui Casper Pedersen (DSM).
Clasamentul etapei a 19-a din Turul Franței
Clasamentul etapei a 19-a din Turul Franței

Turul Franței, cucerit de sloveni

Așadar, Matej Mohoric a reușit a 2-a sa victorie în această ediție a Turului Franței și a 4-a în general în marile tururi, el având câte un succes de etapă și în Vuelta (2017), respectiv Giro (2018).
Alături de cele 3 victorii înregistrate de Pogacar, reușitele lui Mohoric aduc Slovenia în situația de a fi națiunea cu cele mai multe succese la ediția din acest an a "Marii Bucle". Performanța este cu atât mai mare, cu cât Primoz Roglic a abandonat după etapa a 8-a, fiind rănit serios în căzăturile din primele runde. Pe locul secund în această ierarhie se regăsește Marea Britanie, prin cele 4 victorii aduse de Mark Cavendish.
Grupul favoriților a mers "la pas" în cursa de azi, ajungând cu aproximativ 20 de minute întârziere față de învingător. Clasamentul general nu a suferit modificări în partea sa superioară. În lupta pentru tricoul verde, Michael Matthews a recuperat 3 puncte față de Mark Cavendish, dar englezul are în continuare un avans considerabil (35 de puncte) și are toate șansele să fie pe podium la Paris.
Mâine urmează al 2-lea contratimp al acestei ediții, care va edifica ordinea finală în clasamentul general, în condițiile în care ultima etapă nu mai poate aduce mari modificări în acest sens. Prestațiile de până acum îl fac pe Tadej Pogacar mare favorit și în runda de mâine, însă slovenul nu mai are nevoie să forțeze la maxim, iar ceilalți specialiști ai probei contra-cronometru ar putea profita pentru a obține victoria de etapă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo