Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wout Van Aert încheie en-fanfare Turul Franței, cu o victorie superbă pe Champs-Elysees

Nicu Savin

Actualizat 18/07/2021 la 20:46 GMT+3

Wout Van Aert (Jumbo Visma) a câștigat ultima etapă din această ediție a Turului Franței. Belgianul s-a impus în sprintul de pe Champs-Elysees, devansându-i pe Jasper Philipsen (Alpecin Fenix) și Mark Cavendish (Deceuninck Quick Step). Tadej Pogacar a sărbătorit în mod oficial victoria la general.

Wout van Aert wins on Champs-Élysées in Paris, Tour de France 2021.

Credit imagine: Getty Images

Ultima etapă din Turul Franței nu se putea încheia astfel decât la un sprint masiv. O evadare formată din 3 oameni (Ide Schelling, Michael Valgren și Brent Van Moer) au animat cursa, dar plutonul i-a ținut permanent sub control și finalul a fost cel așteptat.
Deceuninck nu a mai controlat ostilitățile în ultimii kilometri așa cum a făcut-o în alte etape de sprint, iar Mark Cavendish nu a putut bifa un succes istoric. Wout Van Aert a fost permanent în față în ultimele sute de metri și a declanșat primul sprintul, trecând linia de sosire cu un vârf de roată avans față de Jasper Philipsen (Alpecin Fenix). Izolat în grupul care a sprintat, Cavendish a sosit abia al 3-lea.
Victoria lui Van Aert de pe Champs Elysees încununează astfel evoluția magnifică a belgianului în acest Tur al Franței, în care a câștigat 3 etape, cu profiluri total diferite: una de munte, din evadare, când rutierii au trecut de 2 ori peste Mont Ventoux, una de contratimp și una de sprint, dovedind încă o dată că este cel mai complet ciclist din lume la ora actuală.
Locul 3 obținut de Mark Cavendish l-a ajutat pe sprinterul lui Deceuninck să-și păstreze tricoul verde, pe care îl va purta astfel pe umeri pentru a 2-a oară în carieră pe podiumul de priemiere de la finalul competiției. Una peste alta, acest tur a fost un real succes și pentru "Cav", care a câștigat 4 etape și a egalat recordul marelui Eddy Merckx la numărul de victorii în Marea Buclă.

Tadej Pogacar, al doilea succes consecutiv în Turul Franței

Așadar, cea de-a 108-a ediție a Turului Franței a ajuns la final. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a adunat aproape toți lauri din Marea Buclă, reușind să câștige pentru al doilea an consecutiv 3 tricouri distinctive: galben (clasamentul general), alb (cel mai bun tânăr) și alb cu buline roșii (clasamentul cățărătorilor). Supremația slovenului nu a fost pusă la îndoială în niciun moment, diferența dintre el și rivalii săi fiind evidentă pe tot parcursul competiției. Pogacar este deja un star al ciclismului mondial, iar specialiștii îi prevăd un viitor strălucit.
Mark Cavendish a fost și el în centrul atenției pe tot parcursul Turului Franței prin cele 4 victorii ale sale și prin câștigarea tricoului verde.
Ca o mare victorie a fost și locul doi la general obținut de Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), danezul demonstrând că are potențialul de a se bate în marile tururi. Ineos a venit cu o echipă care se anunța foarte puternică, dar britanicii au trebuit să se mulțumească cu locul 3 ocupat de Richard Carapaz la general.
Clasamentul tricoului galben
Clasament general final Turul FRanței 2021
Clasamentul tricoului verde
Clasamentul tricoului verde
Clasamentul cățărătorilor
Clasamentul cățărătorilor
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo