Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emil Dima, campion național pe șosea în 2022, concurează în această săptămână în Turul Turciei

Nicu Savin

Publicat 10/10/2023 la 15:15 GMT+3

Unul din reprezentanții României din Turul Ciclist al Turciei e brașoveanul Emil Dima. Multiplu campion național la diferite probe în sportul pe două roți, acesta speră să adune puncte prețioase odată cu participarea la competiția din Țara Semilunei ce se desfășoară zilele acestea, care să-l ajute să prindă un loc la Jocurile Olimpice

Emil Dima

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Cristian Cucolaş
Bicicleta a fost o pasiune de mic copil pentru puștiul din Cristian, Emil Dima. A început din joacă doar pe timp de vară până la 14 ani, când s-a înscris la un club profesionist din Brașov și de aici lucrurile au luat o cu totul altă turnură.
"M-a susținut foarte mult familia în pasul pe care urma să îl fac, altfel nu aș fi reușit. Mi-am luat prima bicicletă cu vreo 2.000 de € dar am avut noroc pentru că un magazin mi-a făcut o sponsorizare și am luat-o la jumătate de preț", își povestește începuturile Emil Dima.

Emil Dima, unul dintre cei 3 români prezenți în Turul Turciei

Avea doar 16 ani când părinții au decis să finanțeze serios pasiunea băiatului care însă nu avea să pună școala pe locul 2: "Mi-am canalizat activitatea total pentru ciclism. M-am dus la liceul cu program sportiv, am făcut facultatea de sport. Totul pentru pasiunea mea".
Primul rezultat notabil a apărut în 2012, când a devenit campion național la ciclocross: "Biciclete de șosea pe un circuit accidentat, asta înseamnă. Am participat însă la o paletă foarte variată de competiții din acest domeniu, nu am rămas doar la asta".
Multiplu campion național în probele de șosea, mountain bike, velodrom și ciclocross, Emil a reușit să termine pe locul 1 la final sezon și pe șosea.
"Nu vreau să mă consider cel mai bun pentru că există și alți sportivi români care în acest domeniu aduc niște rezultate remarcabile pentru România", a încheiat cu modestie sportivul brașovean.
În Turul Turciei, Emil Dima participă alături de alți 2 români, Cătălin Buta și Mihnea Harasim. Cei 3 rutieri fac parte într-o echipă multinațională ce poartă însemnele tricolorului, Sofer Savini Due, dar cu management italian. În primele două etape ale competiției, Emil Dima a terminat pe locurile 125 și 119.
Acest articol a fost realizat cu sprijinul Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo