Turul Franţei s-a încheiat cu victoria superbă a lui Tadej Pogacar, care a rescris istoria ciclismului, dar în urma celei mai mari curse rămân semne de întrebare. Pentru că, după etapa a 17-a din Marea Buclă, cu final pe Col de la Loze, autorităţile au făcut o razie în hotelul unde era cazată echipa lui Nairo Quintana, Arkea. Potrivit Le Parisien, s-au descoperit substanțe injectabile și echipament care ar indica o procedură de dopaj. Sursa citată notează că doi dintre columbienii echipei, Nairo și fratele său, Dayer, au fost audiați de procurori în acest sens. Procurorul Dominique Laurens, care se ocupă de caz, a dezvăluit că s-au "descoperit medicamente ciudate şi instrumente care ne duc cu gândul la doping".
Nairo Quintana a ieşit public să nege informaţiile vehiculate în media din Hexagon, explicând faptul că s-a creat o confuzie pentru că autorităţile franceze nu sunt familiarizate cu suplimentele pe care formaţia lui le foloseşte.
"Autorităţile franceze au desfăşurat o operaţiune miercurea trecută, în Meribel, acolo unde eram cazaţi după finalul etapei din Le Tour. În acea zi, autorităţile au intrat inclusiv în camera mea, unde au găsit vitamine şi suplimente, toate legale. Poate că ei nu sunt foarte familiarizaţi cu produsele, de aceea ia atât de mult timp să se ajungă la o concluzie finală. Pentru a evita orice speculaţie, vreau să vă confirm că nicio substanţă dopantă nu a fost găsită în camera mea sau în camera altui ciclist sau oficial de la Arkea", a anunţat Quintana, potrivit Cycling News.
Turul Spaniei
Quintana a decis să nu ia startul în Vuelta, după ce a ieșit pozitiv la o substanță interzisă în TDF
18/08/2022 LA 13:50

Quintana: "Am fost şi sunt curat"

În privinţa declaraţiilor date către autorităţile franceze, columbianul a dezvăluit că a mers de bunăvoie la audieri, în dorinţa de a risipi orice dubiu şi a înlătura orice speculaţie care planează asupra echipei sale.
"Vreau să mai clarific un alt aspect: ieri, la rugămintea autorităţilor franceze, am mers voluntar să dau declaraţii, pentru a clarifica toate lucrurile. Nu sunt subiectul vreunei acuzaţii, vreau doar să se facă lumină în acest caz. Nu am avut niciodată şi nu am ceva de ascuns. Am fost şi sunt curat", a mai punctat Quintana, care a mai ţinut să puncteze că datele din paşaportul său biologic sunt "impecabile" şi că niciodată în cariera sa nu a existat vreo suspiciune din acest punct de vedere.
Din punct de vedere al logicii lucrurilor, Quintana nu ar fi avut vreun motiv să apeleze la substanţe interzise. Turul Franţei 2020 a fost un fiasco pentru el, terminându-l pe locul 17, cea mai slabă clasare din ultimii 8 ani (de la Vuelta 2012). Cu probleme medicale, sud-americanul nu a avut nicio şansă nici măcar la o victorie de etapă, astfel că dopingul ar fi o metodă nejustificată la care să fi apelat.
Chiar şi aşa, în prezent doi dintre membrii echipei tehnice de la Arkea sunt în prezent reţinuţi de poliţia franceză. Este vorba de soigneurul Mikel Otero şi de unul dintre doctorii echipei, Fredy Alexander Gonzalez Torres.
Turul Franței
Vingegaard, victorie colosală în etapa a 11-a din Turul Franței! I-a luat lui Pogacar tricoul galben
13/07/2022 LA 15:31
Tour of Türkiye
Surpriză uriașă în Turul Turciei! Eduardo Sepulveda a câștigat etapa a 4-a și e lider la general
13/04/2022 LA 14:33