Alexander Vinokourov, managerul general al echipei din Kazakhstan, are aşteptări mari de la partea a doua a sezonului. Chiar dacă mulţi nu cred că Astana poate conta în lupta la general în Marile Tururi, rutierii ei sunt pregătiţi de lucruri mari.
Deja oficialii echipei au pus la punct două cantonamente la altitudine, astfel încât cicliştii să fie în cea mai bună formă când stagiunea va fi reluată. Cei şase rutieri spanioli din echipă şi cei 4 columbieni vor merge pentru un stagiu de pregătire în Sierra Nevada. Un charter îi va aduce pe rutierii sud-americani în Spania, în condiţiile în care Guvernul Columbiei a interzis orice zbor internaţional până pe 31 august. Ceilalţi membri ai lotului vor merge pentru un cantonament în Dolomiţi (Italia).

Miguel Angel Lopez va debuta în Turul Franţei

Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35
Miguel Angel Lopez, care are podium atât în Giro, cât şi în Vuelta, va merge în Turul Franţei pentru prima oară.
"După o lungă perioadă de pauză, în care m-am pregătit doar pe home trainer, acum pot în sfârşit să spun că pot să îmi fac treaba la 100%. Muncesc din greu pentru a reveni într-o formă de top şi abia aştept să mă întorc în Europa şi să mă pregătesc alături de coechipierii mei, la altitudine. Sunt foarte motivat şi nerăbdător să particip în Turul Franţei şi mă voi pregăti cât de bine pot pentru a face o figură frumoasă. E un mare pas în cariera mea", a spus Miguel Angel Lopez, citat de Cycling News.
"Superman" se va putea baza pe ajutorul lui Lutsenko în Turul Franţei, un puncheur care a demonstrat în 2019 că se poate descurca fantastic şi în cursele pe etape. Rutierul din Kazakhstan a câştigat anul trecut generalul în Turul Omanului şi în Turul Arctic al Norvegiei, s-a impus în Memorialul Marco Pantani, a câştigat etapă în Tirreno Adriatico, bifând un top 10 la general şi în Dauphine.
https://i.eurosport.com/2020/02/21/2781694.jpg

Fuglsang atacă tricoul roz în Giro

Fuglsang, care nu a ratat Turul Franţei din 2012, şi-a fixat un alt obiectiv. Deşi câştigătorul Dauphine de anul trecut a mers în întreaga carieră pentru o singură dată în Giro, de această dată va sări peste Le Tour, pentru a-şi concentra toate eforturile pentru câştigarea Turului Italiei. Misiunea nu va fi uşoară, dar e de aşteptat ca danezul, dacă va fi în formă maximă, să se poată lupta cu Nibali, Carapaz sau Evenepoel pentru tricoul roz.
Pentru Vuelta, Ion Izagirre e în acest moment liderul desemnat, el urmând a fi ajutat de fratele său, Gorka. Totuşi, ambii rutieri au demonstrat că se descurcă mult mai bine în tururile de o săptămână, astfel că şansele la un rezultat mare în Turul Spaniei sunt în dubiu. Totuşi, Ion a demonstrat în ultimii ani că se simte bine în Vuelta, în 2018 reuşind chiar un top 10 la general.
De notat că, în funcţie de ce se va întâmpla în Turul Franţei, Miguel Angel Lopez ar putea fi adus şi el în Vuelta, lucru care va schimba polii puterii în echipă, "Superman" urmând a fi liderul în această situaţie.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50