Coborârea din etapa de ieri, de pe Col de Plan Bois, a fost una teribilă, rutierii luând în calcul chiar să protesteze față de organizatori pentru faptul că siguranța le-a fost pusă în pericol. Buchmann a fost prins în căzătura în care și-a dislocat umărul Steven Kruijswijk, podium în Turul Franței 2019, iar starea germanului e una precară. Din fericire, radiografiile efectuate nu au relevat vreun os rupt, însă pielea i-a fost smulsă de pe o suprafață mare a corpului.
"În această dimineață s-a simțit foarte rău, îl durea tot corpul și a fost extrem de durerors să se ridice din pat. După câteva minute, s-a ridicat și a început să se simtă ceva mai bine. Ieri nu a putut sta în picioare, nici nu a putut să se dea jos din pat fără ajutor", a dezvăluit Enrico Poitschke, pentru cyclingnews.com.

"Semn mare de întrebare privind prezența lui Buchmann în Turul Franței"

Ciclism
Turul Franței 2021 | Ineos vs UAE vs Jumbo! Roglic, cea mai slabă echipă?
23/06/2021 LA 07:53
Întrebat dacă accidentarea îi pune în pericol prezența în Turul Franței, competiție ce va avea startul pe 29 august, la Nice, directorul sportiv de la Bora a evitat un răspuns ferm, dar a admis că e un mare semn de întrebare în ceea ce privește recuperarea lui Buchmann. Chiar dacă va fi la start, e greu de crezut că germanul se poate lupta pentru un podium, după o asemenea căzătură.
"Vestea bună e că Manu nu are nimic rupt. Dar nu știu cum va fi în următoarele zile sau cât de repede se va recupera, ca să nu mai vorbim despre când va urca din nou pe bicicletă. În acest moment e un mare semn de întrebare privind prezența lui în Turul Franței", a mai spus oficialul Borei.
Buchmann nu a fost singurul rutier de la Bora urmărit de ghinion ieri. Max Schachmann, care trebuia și el să fie prezent în Le Tour, a fost lovit de o mașină, la finalul Il Lombardia. Verdictul e unul teribil pentru german: fractură de claviculă, ceea ce înseamnă că va rata prezența în Turul Franței.
Buchmann avea o șansă imensă la podium în acest an, în Marea Buclă, Bora punându-i la dispoziție o echipă extrem de puternică. Gregor Muhlberger, Felix Grosschartner și, mai ales, Lennard Kamna, care a impresionat în Dauphine, urmau să îi fie locotenenți de nădejde. Dacă neamțul va lipsi, formația va rula pentru victoriile de etapă și pentru tricoul verde al lui Peter Sagan, fiind greu de crezut că poate visa la o prezență în TOP 10 la general.
Și forma lui Buchmann era una excelentă: deși nu participase la vreo cursă de la reluare, a impresionat în Dauphine, venind pe locurile 3 și 4 în etapele cele mai grele. Ca atare, era de așteptat ca în Turul Franței, odată kilometri în picioare acumulați, rutierul de 27 de ani să arate și mai bine.
Turul Franței
Bora și-a anunțat echipa pentru Turul Franței! Sagan vrea tricoul verde! Kelderman, omul de general
15/06/2021 LA 14:36
Turul Franței
Ineos, un monstru, înainte de Turul Franței. Tactică a la lupii de la Quick Step pentru Le Tour?
07/06/2021 LA 10:19