După 84 ani, se părea că vom avea din nou un român la startul celui mai important tur ciclist din lume. În 1936, Constantin Tudose, Nicolae Ţapu, George Hapciuc şi Virgil Mormocea au fost singurii compatrioți ai noștri din istorie prezenți la startul Turului Franței.
Argumente pentru prezența lui Delko Marseille la startul Marii Bucle erau destule. Dincolo de faptul că vorbim de o echipă din Hexagon, se aștepta ca organizatorii să aibă în vedere și faptul că formația dispune de doi rutieri interesanți: pe lângă Edi, francezii l-au transferat în această iarnă și pe Ricardo Minali (și el un sprinter foarte puternic, fost la Astana).
"Turul Franţei va lua startul din Marsilia, de unde este şi echipa mea, iar datorită rezultatelor şi a conducerii care a făcut un plan legat de acest lucru avem şanse undeva la 90% să fim prezenţi la start", spunea Grosu în decembrie.
Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35

Echipele pro-continentale invitate în Turul Franței 2020

Totuși, ASO a anunțat azi wildcardurile pentru Turul Franței 2020, iar Delko Marseille nu se află printre echipele invitate. Organizatorii le-au preferat pe Arkea-Samsic, B&B Hotels-Vital Concept și Total Direct Energie.
Total Direct Energie a fost echipa pro-continentală cu cele mai multe puncte adunate în 2019, astfel că prezența ei era una certă. Arkea-Samsic nu putea nici ea să lipsească, având în lot rutieri fantastici, precum Nairo Quintana, Nacer Bouhanni și Warren Barguil.
Pentru al treilea loc s-au luptat Delko Marseille și B&B Hotels-Vital Concept, iar alegerea a ținut probabil de prezența lui Bryan Coquard și Pierre Rolland în lotul echipei pro-continentale. Chiar dacă amândoi sunt extrem de departe de forma de acum câțiva ani, ambii rutieri sunt extrem de populari în Franța, iar acest factor a fost decisiv.
Pe lângă Delko Marseille, și Circus–Wanty Gobert a ratat prezența în Turul Franței 2020, după ce în fiecare din precedenții trei ani a fost invitată. Aceasta și-a pierdut însă cel mai bun rutier, pe Guillaume Martin, care a semnat cu Cofidis, astfel că decizia a avut probabil în considerare și acest lucru.
De notat că echipa lui Edi Grosu se va mulțumi totuși cu un "premiu" de consolare. ASO a anunțat azi și wildcardurile pentru Paris Nice, iar Nippo Delko Provence va fi la start, alături de Total Direct Energie și Arkea Samsic.
Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50