Prima rundă a Turului Franței a avut cel puțin 4 accidente majore, pe fondul unei ploi sâcâitoare, care a făcut ca asfaltul să devină un adevărat patinoar.
Ineos a fost printre primele echipe care a avut "victime" cu nume, după ce Pavel Sivakov a căzut rău și nu se știe cu certitudine dacă va mai putea continua. Pe fondul acestor numeroase incidente, Astana a părut la un moment dat că accelerează pe o coborâre, dorind poate să pună presiune pe oamenii de general. Doar că Miguel Angel Lopez, liderul echipei, a căzut victimă acestei strategii, lucru subliniat la final de Luke Rowe.
"Vreau să spun "jos pălăria" pentru întreg plutonul, mai puțin pentru Astana, care a încercat să accelereze pe coborâre și era să îl piardă pe liderul ei. Au arătat ca niște proști. Dar, în afară de acel moment, tot respectul pentru toți rutierii din pluton", a spus Rowe, conform Cycling News.
Turul Franței
Ineos vine cu o echipă incredibilă în Turul Franţei 2021. Egan Bernal, trimis în Giro
04/02/2021 LA 09:46

"Superman" Lopez, aproape de un accident teribil în Turul Franței

Astana se apără, după prima etapă din Turul Franței

De notat că Omar Fraile, unul dintre rutierii Astanei, care el însuși căzuse mai devreme în etapă, a explicat că echipa sa nu a dorit să creeze și mai mult haos în pluton. Formația din Kazakhstan ar fi venit în fruntea plutonului pe coborâre nu pentru a impune un ritm susținut și a încerca să pună presiune pe rivalii lui "Superman", ci pentru a-l proteja pe acesta. Fiind în față, ar fi fost în teorie șanse mai mici să i se întâmple ceva rău.
"Nu am vrut să ne desprindem, am vrut doar să setăm un ritm care să îi convină lui Miguel Angel Lopez. Era foarte periculos. Dacă atingeai frâna, nu aveai cum să te mai menții pe bicicletă. Nu îmi e teamă de ploaie, dar de data asta, când frânam, parcă mergeam pe săpun. A fost un carnagiu, cred că 80% dintre cicliști au avut măcar o problemă, chiar dacă nu au căzut propriu-zis. Mă uitam împrejur și toată lumea avea câte un semn, tricoul rupt, ceva", a explicat Fraile.
Revenind la Rowe, acesta a găsit și o explicație pentru carnagiul produs pe șosea, în prima etapă din Turul Franței.
"Cred că problema cea mare a fost că nu a plouat în această zonă timp de două sau trei luni. După o așa perioadă, parcă era gheață pe asfalt odată cu începerea ploii. Cred că mai mult de jumătate din echipe au avut cel puțin un rutier care a căzut. Din fericire, am trecut de această rundă", a mai explicat britanicul.
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Turul Franței
Gestul uriaș făcut de o fană în Turul Franței, după ce un rutier al Astanei a suferit o căzătură
04/07/2021 LA 10:17