Atât UAE, cât și Jumbo-Visma, echipele primilor doi clasați în ierarhia generală din Turul Franței 2022, suferă, ca urmare a pierderilor avute. Chiar dacă nu se mai poate baza pe Roglic și Kruijswijk, care au abandonat duminică, olandezii erau așteptați să domine echipa lui Pogacar, care înainte de runda de ieri a rămas și fără principalul locotenent, Rafal Majka. Polonezului i s-a rupt lanțul marți și a suferit o întindere musculară în momentul în care a pedalat în gol, astfel că nu a mai putut fi prezent la startul celei de-a doua etape din Pirinei.
În contextul în care Hirschi e o umbră a ciclistului de acum 2 ani, Pogacar putea să se bazeze practic pe doar doi coechipieri: Bjerg și McNulty. Ambii au făcut cursa vieții miercuri, reușind să îl izoleze pe Vingegaard. Danezul a rămas încă de pe penultima cățărare și fără Sepp Kuss, principalul ajutor în munți, grație trenei incredibile a lui McNulty.
Din fericire pentru Jonas, Pogacar nu a putut finaliza, deși UAE a făcut o treabă fenomenală. Întrebat despre tactica UAE, McNulty - eroul zilei (a fost desemnat și cel mai combativ rutier) - a admis că Vingegaard a fost prea puternic. Pogacar i-a transmis lui McNulty să tragă cât mai tare pe ultima cățărare, deși planul inițial era ca Tadej să atace devreme.
Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35
"M-am simțit foarte bine. Am fost marți în evadare, apoi am venit să îl ajut pe Tadej. Am știut de atunci că am picioare bune. Planul azi (n.r. ieri) a fost să merg 15 minute full gas pe ultima cățărare și Pogacar să plece, dar în final nu s-a putut. Tadej mi-a spus să dau tot ce pot până la final, în speranța că îl rupem pe Vingegaard", a dezvăluit McNulty, potrivit velonews.com, pentru ca apoi, întrebat care e secretul formei sale, să spună: "paste și alți carbohidrați".

McNulty, despre șansele lui Pogacar să mai câștige Turul Franței

Pentru Pogacar a fost penultima șansă ieri de a se apropia de Vingegaard, dar slovenul a ratat-o. A recuperat doar 4 secunde - aferente bonificațiilor de final -, neîncercând în nicio clipă pe ultima cățărare să îl atace pe Jonas. Liderul Jumbo-Visma a câștigat de mult războiul psihologic cu învingătorul din ultimele două ediții de Turul Franței și pare imposibil să fie destabilizat. Deși azi Pogacar va încerca un atac disperat, în speranța în care va recupera din ecartul care îl separă de lider, inclusiv McNulty pare reticent în legătură cu șansele de reușită.
"Va fi foarte greu. Jonas a fost foarte puternic tot Turul. Vom continua să luptăm, și joi, și la contratimp și vom vedea ce va fi", a mai spus rutierul american.
"Eu cel mai bun cățărător? Nici vorbă, Tadej și Jonas sunt la cu totul alt nivel. Mi-a părut bine să văd că într-o etapă grea și eu sunt aproape de ei | Brandon McNulty.
Etapa de azi, a 18-a, e ultima în munți în această ediție de Turul Franței. Tadej Pogacar trebuie să fie "all-in", dacă va dori să mai păstreze șanse să îl detroneze pe Vingegaard la contratimpul de sâmbătă, dar perspectivele ca slovenul să reușească să răstoarne clasamentul sunt minime. După turul de forță de ieri, Bjerg și McNulty e greu de crezut că vor mai fi la același nivel, astfel că Tadej va trebui să ia totul pe cont propriu. Avem două cățărări de categorie specială (Col d'Aubisque - 16,4 kilometri cu 7,1% pantă medie) și Hautacam (13,6 kilometri, cu 7,8 pantă medie), între cele două apărând și Col de Spandelles (categoria întâi). Vorbim de o altă rundă foarte scurtă și extrem de dură în a doua sa jumătate și, deși e terenul prielnic pentru ecarturi mari între rutierii de general, cu greu Vingegaard va putea fi învins de Pogacar.
https://i.eurosport.com/2022/06/20/3395966.jpg
Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50