Așa cum am semnalat de aici, Turul Franței se anunță a fi poate cea mai tare cursă pe etape din istoria ciclismului. Asta pentru că e prima mare competiție după perioada de suspendare a sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, dar și pentru că rutierii de general care vor să facă două Mari Tururi nu au alternativă. Ultima săptămână din Giro se suprapune cu prima din Vuelta, astfel că pentru a participa în două Mari Tururi în 2020 trebuie să vii în Marea Buclă.
UAE-Team Emirates a făcut din Le Tour principalul obiectiv și s-a comportat în consecință. Ambii rutieri cu ambiții mari de general - Fabio Aru și Tadej Pogacar - vor fi la startul Turului Franței.
Italianul care a câștigat Vuelta în 2015 (an în care a sosit pe 2 în Giro) s-a recuperat total după problemele medicale din ultimii doi ani și jumătate și speră să le demonstreze tuturor că, la 29 de ani, mai are multe de spus în ciclism.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
În schimb, Pogacar se va afla la debutul în TDF, însă acest lucru nu pare să fie o barieră pentru tânărul cățărător sloven. Anul trecut, la debutul în Vuelta, a câștigat trei etape și a sosit pe trei la general, după Roglic și Valverde. Acum avem de-a face cu o concurență mult mai puternică, dar cu siguranță că Tadej are planuri mari. El a explicat de curând că nu vrea să aibă presiunea clasamentului general, dar cu siguranță că, dacă va fi în forma de anul trecut, poate să se lupte nu doar pentru victorii de etapă, ci și pentru un top 10 la general.
UAE pare să sacrifice totul pentru Turul Franței, Davide Formolo și David de la Cruz urmând a fi locotenenții de lux pentru Aru și Pogacar. Mai mult, Fernando Gaviria nu va mai merge în Le Tour, urmând a fi trimis în Giro. Echipa se va baza la sprint pe Kristoff, dar norvegianul nu mai are viteza de altădată și, mai mult ca sigur, va avea ca principală sarcină protejarea liderilor și ajutarea lor în caz de borduri.

UAE propune o echipă îndrăzneață pentru Giro

În Giro, UAE îi va avea ca lideri pe doi americani: Brandon McNulty și Joe Dombrowski. Pe hârtie, primul ar trebui să fie ceva mai avantajat, în condițiile în care e și un contratimpist de excepție, iar Turul Italie propune în 2020 aproape 60 de kilometri din această disciplină.
Totuși, în Giro echipa va fi mai interesată probabil de etapele de sprint, unde Gaviria va beneficia de un trenuleț puternic.
În schimb, în Vuelta formația arabă pare a fi interesată de un loc cât mai bun la general. UAE va beneficia de serviciile lui David De la Cruz, Davide Formolo, Fabio Aru și Rui Costa. Este de așteptat ca primii doi să conteze în clasamentul general, primind astfel o șansă după ce îi vor fi ajutat pe Pogacar și Aru în Vuelta. În ceea ce îl privește pe Aru, el va merge în Turul Spaniei probabil cu gândul la câștigarea unor etape, fără a avea neapărat ambiții de general.
De menționat că în Vuelta își va face loc în rândul cicliștilor selectați și talentatul Jasper Philipsen, un tânăr cu reale calități, care a început 2020 în forță, cu două podiumuri și câștigarea clasamentului pe puncte în Tour Down Under.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54