160,5 kilometri vor avea de străbătut rutierii azi, între Sisteron și Orcieres-Merlette. O rundă în care se urcă aproape în permanență, dar care nu ridică mari probleme: vom avea 4 cățărări de categoria a treia și a patra, înainte de finalul etapei, pe o ascensiune de categoria întâi.
Evadarea va fi destul de ușor de controlat, mai ales că în fruntea plutonului vor fi mai multe echipe care să își dea mâna astfel încât atacanții să nu aibă șanse (Jumbo Visma, UAE, Education First). E mult prea devreme probabil pentru ca o evadare să aibă succes, energia în pluton e ridicată, iar mulți rutierii visează la victoria de etapă și la secundele de bonificație de la final.
https://i.eurosport.com/2020/09/01/2876150.png
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49
În teorie, marele favorit ar trebui să fie Primoz Roglic, care e capabil să sprinteze și are la dispoziție cea mai bună echipă. Doar că aceste calcule ale hârtiei s-ar putea să nu fie foarte fidele, după ce s-a întâmplat în Dauphine, dar mai ales în prima rundă a Turului Franței, în care cicliștii au căzut pe capete.
Ca atare, înainte de runda de azi, rutieri ca Roglic, Bernal, Pinot, Landa, Buchmann, Tom Dumoulin, Quintana, Daniel Martinez sau Miguel Angel Lopez s-au confruntat cu probleme medicale în Dauphine sau au făcut cunoștință cu asfaltul în Turul Franței. Așadar, forțele lor e posibil să nu fie cele așteptate, având nevoie de o perioadă de recuperare pentru a fi din nou la nivelul maxim.
În consecință, runda de azi se anunță una palpitantă din punct de vedere al formei "la zi" a oamenilor de general. Cu siguranță că un atac azi nu va aduce o victorie la o diferență relevantă pentru clasamentul general, dar cu certitudine un rutier poate pierde Le Tour, dacă dă semne de slăbiciune pe ultima cățărare.
Etapa a 4-a, transmisă în direct de Eurosport 1 de la 14:20, va arăta exact la ce nivel fizic sunt marii favoriți.

Favoriții pentru victoria de etapă în Turul Franței, etapa a 4-a

În privința victoriei de etapă, având în vedere că nu știm foarte multe despre forma lui Roglic, ar trebui să ne așteptăm la un succes la sprint dintr-un grup redus, care să îi conțină pe oamenii de general. 7,1 kilometri cu o pantă de 6,7% nu ar trebui să îi ridice probleme lui Alaphilippe, tricoul galben, care ar putea bifa o nouă victorie. Francezul are de departe cel mai bun sprint prin comparație cu adevărații cățărători și va lupta pentru a-și păstra tricoul galben, astfel că un nou succes al lui nu e deloc exclus.
Adam Yates vrea cu siguranță să își ia revanșa pentru etapa doi și are la îndemână secundele de bonificație pentru a-l depăși pe favoritul gazdelor, dar, deși posedă un sprint decent în cățărare, nu e la fel de exploziv precum rutieri ca Pogacar sau Sergio Higuita (care dispune de o echipă impresionantă), care pleacă având șanse mai bune să ridice mâinile pe linia de finish. Ca atare, britanicului îi va fi greu să câștige.
Printre marii favoriți ar trebui să se numere și Primoz Roglic și Thibaut Pinot, dar forma fizică a acestora ne determină să avem anumite rețineri în perspectiva câștigării acestei etape.
De notat că e destul de probabil ca rutieri precum Guillaume Martin, Marc Hirschi sau Bauke Mollema să facă o figură frumoasă pe o astfel de cățărare de final, dar probabil că victoria de etapă e un țel prea înalt pentru aceștia.
Tour des Flandres
Tadej Pogacar nu are așteptări prea mari în Turul Flandrei: "Alerg un pic în necunoscut"
29/03/2022 LA 15:43
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47