Irlandezul de 29 de ani, care a câștigat 13 curse în acest an (printre care două victorii în Vuelta, una în Dauphine și două în Paris - Nisa), a semnat pentru 2020 și 2021 cu Deceuninck-QuickStep. Formația belgiană l-a adus de la Bora și pe Shane Archbold, lansatorul lui Bennett, astfel că rutierul va avea toate condițiile pentru a realiza performanțe impresionante și în anii următori.
"Sunt încântat că am semnat cu echipa al cărei poster îl aveam pe perete când eram copil", a spus Bennett, completat de managerul echipei, Patrick Lefevere: "Sunt încântat să îl avem printre noi. Palmaresul său vorbește de la sine, dar Sam e și un caracter special și un lider desăvârșit. Abia așteptăm să concureze pentru noi".

Bennett va umple golul lăsat de plecarea lui Viviani

Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
Deși QuickStep are în lot alți doi sprinteri valoroși - Fabio Jakobsen și Alvaro Hodeg -, formația cu siguranță că ar fi simțit lipsa lui Elia Viviani, transferat de Cofidis. Italianul a avut la rândul lui un 2019 cu multe rezultate bune, cea mai mare performanță fiind, probabil, etapa câștigată în Turul Franței.
Blocat în Marea Buclă, la Bora, de Peter Sagan, care are an de an obiectiv tricoul verde în cea mai importantă cursă ciclistă a anului, Bennett nu doar că va avea acum șansa să meargă în Turul Franței, dar îi poate face o concurență serioasă fostului coechipier. În 2019, Bennett a fost impresionant și pe cățărări, astfel că se anunță un candidat serios pentru tricoul pe puncte.

Transferurile lui Deceuninck-QuickStep în această toamnă

Au venit: Bert Van Lerberghe (Cofidis), Stijn Steels (Roompot-Charles), Andrea Bagioli (Colpack), Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec), Davide Ballerini (Astana), Joao Almeida (Hagens Berman Axeon), Mauri Vansevenant (EFC-L&R-Vulsteke), Jannik Steimle (Vorarlberg), Ian Garrison (Hagens Berman Axeon), Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), Shane Archbold (Bora-Hansgrohe)
Au plecat: Elia Viviani (Cofidis), Fabio Sabatini (Cofidis), Enric Mas (Movistar), Davide Martinelli (Astana), Maximiliano Richeze (UAE Team Emirates), Philippe Gilbert (Lotto Soudal), Eros Capecchi (Bahrain-Merida)
Turul Franței
Legendele ciclismului se înclină în fața lui Pogacar! "Va lua 7 Tururi ale Franței"/"E noul canibal"
18/07/2021 LA 06:52
Turul Franței
Pogacar, acuzat că trișează în Turul Franței. Răspunsul slovenului
17/07/2021 LA 06:25