Dacă la Ineos problema liderilor pentru Turul Franței a creat probleme, aducându-ne aminte de ce s-a întâmplat la Movistar în ultimii ani, cu Landa, Quintana și Valverde, la Jumbo Visma lucrurile par să fie într-un cu totul alt registru.
Cel puțin la nivel discursiv, Tom Dumoulin a oferit o lecție de altruism, spunând că fiecare dintre cei trei lideri care vor urma să participe pentru olandezi în Turul Franței sunt gata de orice sacrificiu pentru binele comun: cucerirea tricoului galben în ediția din 2020 a Le Tour.
Câștigător în Giro 2017, Dumoulin vine după o perioadă grea. A căzut în Turul Italiei 2019 și nu a putut fi prezent la Turul Franței, pentru ca apoi, o infecție să îl împiedice să mai participe la curse.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
Acum, olandezul de 29 de ani s-a recuperat în totalitate și va forma un triumvirat teribil de puternic în Turul Franței, alături de Primoz Roglic și Steven Kruijswijk. Slovenul a terminat pe 3 în Giro, anul trecut, pentru ca apoi să câștige Vuelta și a dat multora senzația că a fost cel mai puternic om de general în 2019. De altfel, mulți îl consideră principalul rival pentru Bernal la cucerirea Turului Franței 2020. În ceea ce îl privește pe Kruijswijk, acesta a dat în ultimii ani dovadă de o constanță fantastică, astfel că nimeni nu îl poate scoate din calculele pentru un podium în Le Tour. Din 2016, olandezul a terminat în primii 10 în toate marile tururi pe care le-a încheiat, anul trecut obținând chiar podiumul în Marea Buclă.
Și, totuși, Tom Dumoulin e convins că nu orgoliile nu vor împiedica echipa să performeze la cel mai înalt nivel. Dimpotrivă, cei trei lideri au făcut un pact, astfel încât rutierul cel mai bine clasat înainte de etapele decisive din Turul Franței să beneficieze de tot suportul colegilor de echipă.
"La Sunweb, eram liderul absolut în multe curse, totul gravita în jurul meu. Acum, la Jumbo Visma, vom începe Turul Franței cu trei lideri. Este un lucru care îmi place enorm de mult, îmi doream așa ceva. La Sunweb, toată presiunea era pe umerii mei și simțeam asta în fiecare moment. Toată echipa lucra pentru mine, iar eu trebuia să livrez. Acum, am ocazia să mă afirm fără a fi neapărat în lumina reflectoarelor. Dacă voi fi destul de puternic, știu că echipa mă va ajuta, voi avea parte de suportul tuturor. Dacă nu voi fi la nivelul care trebuie, voi lucra fără probleme pentru ceilalți. E un angajament pe care ni l-am luat cu toții și sunt 100% dedicat lui", a sous Dumoulin, citat de Cycling News.

Jumbo Visma are un singur obiectiv: tricoul galben în Turul Franței

În acest moment, mulți consideră că Ineos e de neoprit în cursa spre un nou tricou galben, după ce doar Nibali a reușit să oprească supremația Sky/Ineos. Echipa britanică pare mai puternică decât oricând, urmând a se prezenta la startul Le Tour cu trei foști câștigători: Egan Bernal, învingătorul de anul trecut, Chris Froome, de 4 ori câștigător al Turului Franței și Geraint Thomas, învingătorul din 2018.
Roglic și Dumoulin, doi dintre cei mai buni din lume la contratimp, vor fi vitregiți de faptul că în ediția din 2020 organizatorii au programat foarte puțini kilomtetri de cursă contra-cronometru, dar și așa olandezul de la Jumbo Visma crede cu tărie în obiectivul său și al echipei sale.
"Scopul nostru este să câștigăm Turul Franței. Obiectivul meu e să ajung în galben la Paris, pentru asta lucrez și pe asta mă concentrez", a mai spus Tom Dumoulin.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Jumbo Visma a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta! Roglic, gest superb
19/08/2022 LA 18:42