Profilul etapei de astăzi oferea șanse mari pentru o victorie din evadare, astfel că lupta pentru infiltrarea în grupul de frunte a fost dură și lungă.
După mai multe tentative eșuate, o evadare cu adevărat puternică s-a format cu aproximativ 100 de kilometri înainte de final, dar favoriții nu au fost deloc liniștiți deoarece în grupul din față s-a aflat și Guillaume Martin (Cofidis), care se afla pe locul 9 la general înaintea rundei de azi, la peste 9 minute de liderul Pogacar.

Bauke Mollema, a 2-a victorie a carierei în Turul Franței

Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
24/09/2021 LA 11:46
Cu ceva mai mult de 40 de kilometri până la finish, Bauke Mollema (Trek Segafredo) a luat cursa pe cont propriu, iar ceilalți oameni din evadare nu au avut răspuns. Michael Woods (Israel Start Up Nation), Patrick Konrad (Bora), Mattia Cattaneo (Deceuninck) și Sergio Higuita (Education First) au creat un grup de urmărire al olandezului, dar în vârful ultimei cățărări a zilei acesta avea un minut avans.
Fiind un bun coborâtor, Mollema și-a păstrat avansul cu ușurință și a ajuns singur la finish, reușind astfel să le aducă celor de la Trek Segafredo prima victorie la această ediție a Turului Franței. Grupul de 4 urmăritori a ajuns la peste un minut distanță de Mollema, iar Patrick Konrad și Sergio Higuita au completat podiumul.
Clasamentul etapei a 14-a din Turul Franței
https://i.eurosport.com/2021/07/10/3170974.jpg
Mollema este la al 2-lea succes în "Marea Buclă", el câștigând o etapă și în 2017. De asemenea, olandezul are în palmares și o etapă câștigată în Vuelta (2013). Succesul de azi este al 3-lea al sezonului pentru rutierul de 34 de ani, care a câștigat o etapă în Turul Alpilor Maritimi și s-a impus și în Trofeul Laigueglia.
În ceea ce privește lupta pentru clasamentul general, Guillaume Martin a fost marele câștigător al etapei, el făcând un salt impresionant în ierarhia tricoului galben, ajungând până pe locul 2.
Clasamentul general după 14 etape
https://i.eurosport.com/2021/07/10/3170977.jpg
Prezența în evadare i-a adus lui Michael Woods multe puncte în clasamentul cățărătorilor, astfel că rutierul canadian l-a depășit pe Nairo Quintana în această ierarhie și va îmbrăca de mâine tricoul alb cu buline roșii.
Etapa a 15-a va fi una lungă și foarte dificilă. Finalul va fi în Andorra, după ce rutierii vor parcurge 191 de kilometri în care vor avea de înfruntat 3 cățărări de categoria 1, astfel că e de așteptat ca oamenii cu pretenții la general să iasă la rampă.
Turul Italiei
Lorenzo Fortunato, victorie legendară pe miticul Monte Zoncolan. Favoriții, o dezamăgire
22/05/2021 LA 15:10
Turul Italiei
Bernal dă reprezentație în Giro, Evenepoel rămâne optimist în ciuda eșecului de ieri. Anunțul făcut
20/05/2021 LA 07:35