Fiind o etapă foarte lungă, dar fără mari dificultăți, puțini oameni s-au încumetat să plece în evadare, știind că sunt șanse mici de izbândă. Cursa a fost animată în prima ei parte de Omer Goldstein (Israel Start–Up Nation), Pierre Latour (Team TotalEnergies) și Sean Bennett (Qhubeka NextHash), dar avansul celor 3 nu a fost niciodată amenințător pentru un pluton condus în special de Deceuninck și Alpecin.
Cele două echipe care aveau tot interesul să se ajungă la sprint au forțat oarecum prea devreme și avansul evadării a scăzut la puțin peste un minut când mai erau circa 65 de kilometri înainte de final. Ca atare, au avut loc alte atacuri și cursa a explodat, mai ales și din cauza unei căzături masive, în care a fost implicați foarte mulți rutieri, care au rămas în urmă.

MARK CAVENDISH, A 4-A VICTORIE ÎN TURUL FRANȚEI 2021! ENGLEZUL A EGALAT RECORDUL MARELUI EDDY MERCKX

Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02

Mark Cavendish s-a impus la sprint și a egalat recordul lui Eddy Merckx

Ulterior, primii atacanți au fost ajunși, dar au ieșit alții la rampă. Quentin Pacher (B & B Hotels) a fost cel mai puternic și a reușit să se desprindă, însă la intrarea în ultimii 30 de kilometri avansul său era de numai un minut și 15 secunde.
Avansul lui Pacher a fost anihilat de pluton când mai erau aproximativ 20 de kilometri până la finish și, chiar dacă vântul a bătut din lateral pe unele porțiuni și s-a alergat foarte tare, în cele din urmă s-a ajuns la sprint masiv.
La fel ca și în etapele precedente în care s-a ajuns la sprint, Deceuninck a condus ostilitățile, iar Mark Cavendish a demonstrat încă o dată că este cel mai rapid om din plutonul rămas în competiție. Faptul că Deceuninck a fost atât de dominantă a fost dovedit prin clasarea pe locul secund a lui Michael Morkov, lansatorul lui Cavendish. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Jaspe Philipsen (Alpecin Fenix).
Așadar, Mark Cavendish a ajuns la 34 de victorii în Turul Franței și a izbutit să egaleze recordul deținut până azi de marele Eddy Merckx.
La final, Cavendish a evitat din nou să vorbească despre faptul că este egalul lui Eddy Merckx și a spus foarte relaxat că succesul de azi este la fel ca și celelalte obținute de-a lungul timpului: "Em fost extenuat pe final. Am avut tot felul de senzaíi pe parcursul întregii zile. Pe final am pierdut un pic de teren, am crezut că am spart. Nu-mi dau seama în momentul ăsta de performanța pe care am atins-o, pur și simplu am mai câștigat o etapă în Turul Franței. Am muncit atât de mult pentru asta. Ciclismul s-a dezvoltat foarte mult odată cu mine în Marea Britanie. Mă bucur că am inspirat copiii să-și dorească să fie și ei ca mine. Asta înseamnă mai mult decât orice pentru mine."
Mâine urmează o etapă foarte interesantă, cu 5 cățărări repertoriate pe traseul de 184 de kilometri dintre Carcassonne și Quillan. Deși niciuna dintre ascensiuni nu este foarte dificilă (maxim de categoria a 2-a), am putea avea parte de schimbări semnificative în clasamentul general.
Ciclism
Cavendish, atacat de o bandă de infractori în propria casă! Rutierul a descris coșmarul în amănunt
09/12/2021 LA 09:56
Turul Spaniei
Mark Cavendish, mesaj emoționant pentru Fabio Jakobsen, după victoria olandezului din Vuelta
18/08/2021 LA 07:34