Fiind o etapă fără mari dificultăți, doar doi oameni s-au încumetat să evadeze. Hugo Houle (Astana Premier Tech) și Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) au fost rutierii care au animat cursa, dar șansele lor de reușită erau infime încă din start.
Cei doi au fost ajunși de pluton imediat după ce s-a intrat în ultimii 40 de kilometri. Prognoza meteo de dinaintea etapei anunța vânt lateral pe final, astfel că multe echipe - în special Deceuninck- și-au trimis oameni la trenă la intrarea în ultimii 30 de kilometri, în speranța că vor putea crea o bordură care să rupă plutonul.

Mark Cavendish, a 3-a victorie în Turul Franței 2021

Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Deși au fost rafale puternice și plutonul s-a răsfirat în câteva rânduri, majoritatea pretendenților la victoria de etapă au rămas în frunte și totul s-a decis la sprint.
Deceuninck a avut de departe cel mai bun trenuleț, iar Mark Cavendish nu putea rata o asemenea oportunitate. Englezul a sprintat la momentul potrivit și a trecut primul linia de sosire, fiind urmat îndeaproape de Wout Van Aert (Jumbo Visma) și Jasper Philipsen (Alpecin Fenix).
Clasamentul etapei a 10-a din Turul Franței
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168443.jpg
Așadar, Mark Cavendish își continuă parcursul de vis în Turul Franței, ajungând la a 3-a victorie de etapă la această ediție și la a 33-a în carieră. Prin succesul de azi, Cavendish și-a mărit avansul în clasamentul tricoului verde și s-a apropiat la o singură victorie de recordul deținut de legendarul Eddy Merckx (34 de victorii în Turul Franței).
Mâine urmează o etapă mult mai grea, în care rutierii vor avea de înfruntat de două ori Mont Ventoux, o cățărare epică pentru Turul Franței. Finalul va fi însă în coborâre, după cea de-a doua trecere peste Mont Ventoux.
Milano - Torino
Mark Cavendish, victorie superbă în Milano - Torino! Englezul a fost de neoprit la sprint
16/03/2022 LA 16:25
Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55