Etapa a 15-a din Turul Franței a fost una în care lupta s-a dat pe două gronturi. Înainte de prima dintre cele 4 cățărări repertoriate ale zilei (3 de categoria întâi) s-a format o evadare foarte numeroasă, formată din peste 30 de rutieri.
Cum niciunul dintre ei nu reprezenta un pericol în clasamentul general, plutonul le-a dat liber, iar avansul acestora a crescut foarte repede la peste 8 minute. Toți pretendenții la tricoul alb cu buline roșii s-au aflat în evadare, iar aceștia s-au luptat pentru puncte în vârful primelor 3 ascensiuni, dar grupul fruntaș a rămas compact până la ultima cățărare a zilei, Col de Beixalis (6,2 kilometri, cu 8,4% pantă medie).
Nairo Quintana (Arkea Samsic) a fost primul care a deschis ostilitățile pe ultima cățărare, dar atacul columbianului a fost anihilat cu ușurință. A urmat atacul lui Sepp Kuss (Jumbo Visma), care a fost mult mai susținut, iar rutierul american a reușit să pună un avans de 30 de secunde față de urmăritori.
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49
Alejandro Valverde a plecat de unul singur în urmărirea lui Kuss, dar americanul a rezistat presiunii și a coborât foarte bine, iar apoi a mers perfect pe platul de la final și a obținut o victorie fantastică. Valverde a terminat al doilea, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Wout Poels (Bahrain Victorious).
Clasamentul etapei a 15-a din Turul Franței
https://i.eurosport.com/2021/07/11/3171596.jpg
Astfel, Jumbo Visma ajunge la 2 victorii în acest Tur al Franței (Wout Van Aert a câștigat și el o etapă), unul în care echipa olandeză a ratat principalul obiectiv odată cu abandonul lui Primoz Roglic.
Aceasta a fost prima victorie a lui Sepp Kuss în Turul Franței și a 2-a într-un mare tur, după succesul de acum doi ani din Vuelta, când s-a impus tot din evadare. De asemena, Kuss a bifat prima victorie a unui rutier american în Turul Franței din ultimii 10 ani, Tyler Farrar impunându-se într-o rundă din 2011.

Tadej Pogacar a răspuns fără probleme atacurilor contracandidaților la tricoul galben

În grupul favoriților, Ineos a dus trenă în cea mai mare parte a cursei, în sparanța că cei de la UAE vor obosi și nu-l vor putea ajuta pe Tadej Pogacar. Tactica a funcționat destul de bine iar la intrarea pe ultima cățărare Tadej Pogacar era singur. Richard Carapaz l-a atacat pe sloven, dar purtătorul tricoului galben a răspuns ferm, iar ecuadorianul s-a dat la o parte.
Ben O'Connor (AG2R), Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) și Rigoberto Uran (Education First) au forțat și ei ulterior, dar în cele din urmă grupul favoriților a ajuns în același timp la finish, astfel că Tadej Pogacar a mai trecut un test în drumul său către cel de-al doilea titlu consecutiv în "Marea Buclă".
După ce ieri a făcut o cursă mare și a ajuns pe locul doi la general, Guillaume Martin (Cofidis) nu a mai avut astăzi resurse să stea în grupul favoriților și a ieșit din Top 5.
Mâine este zi de pauză în Turul Franței, iar marți va urma o nouă etapă dificilă, cu 4 cățărări repertoriate pe traseu (una de categoria întâi), astfel că există premisele unor alte dueluri interesante în bătălia din clasamentul general.
Clasamentul general după 15 etape
https://i.eurosport.com/2021/07/11/3171602.jpg
Tour des Flandres
Tadej Pogacar nu are așteptări prea mari în Turul Flandrei: "Alerg un pic în necunoscut"
29/03/2022 LA 15:43
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47