Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sepp Kuss, victorie fantastică în etapa a 15-a din Turul Franței! Tadej Pogacar, de neatins

Nicu Savin

Actualizat 11/07/2021 la 18:55 GMT+3

Sepp Kuss o obținut prima sa victorie din Turul Franței, câștigând din evadare etapa a 15-a de la această ediție. Americanul a fost urmat pe podium de Alejandro Valverde și Wout Poels. Favoriții au făcut meci egal, Pogacar rămânând astfel lider detașat la ganeral.

Sepp Kuss s-a impus în etapa a 15-a din Turul Franței

Credit imagine: Getty Images

Etapa a 15-a din Turul Franței a fost una în care lupta s-a dat pe două gronturi. Înainte de prima dintre cele 4 cățărări repertoriate ale zilei (3 de categoria întâi) s-a format o evadare foarte numeroasă, formată din peste 30 de rutieri.
Cum niciunul dintre ei nu reprezenta un pericol în clasamentul general, plutonul le-a dat liber, iar avansul acestora a crescut foarte repede la peste 8 minute. Toți pretendenții la tricoul alb cu buline roșii s-au aflat în evadare, iar aceștia s-au luptat pentru puncte în vârful primelor 3 ascensiuni, dar grupul fruntaș a rămas compact până la ultima cățărare a zilei, Col de Beixalis (6,2 kilometri, cu 8,4% pantă medie).
Nairo Quintana (Arkea Samsic) a fost primul care a deschis ostilitățile pe ultima cățărare, dar atacul columbianului a fost anihilat cu ușurință. A urmat atacul lui Sepp Kuss (Jumbo Visma), care a fost mult mai susținut, iar rutierul american a reușit să pună un avans de 30 de secunde față de urmăritori.
Alejandro Valverde a plecat de unul singur în urmărirea lui Kuss, dar americanul a rezistat presiunii și a coborât foarte bine, iar apoi a mers perfect pe platul de la final și a obținut o victorie fantastică. Valverde a terminat al doilea, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Wout Poels (Bahrain Victorious).
Clasamentul etapei a 15-a din Turul Franței
Clasamentul etapei a 15-a din Turul Franței
Astfel, Jumbo Visma ajunge la 2 victorii în acest Tur al Franței (Wout Van Aert a câștigat și el o etapă), unul în care echipa olandeză a ratat principalul obiectiv odată cu abandonul lui Primoz Roglic.
Aceasta a fost prima victorie a lui Sepp Kuss în Turul Franței și a 2-a într-un mare tur, după succesul de acum doi ani din Vuelta, când s-a impus tot din evadare. De asemena, Kuss a bifat prima victorie a unui rutier american în Turul Franței din ultimii 10 ani, Tyler Farrar impunându-se într-o rundă din 2011.

Tadej Pogacar a răspuns fără probleme atacurilor contracandidaților la tricoul galben

În grupul favoriților, Ineos a dus trenă în cea mai mare parte a cursei, în sparanța că cei de la UAE vor obosi și nu-l vor putea ajuta pe Tadej Pogacar. Tactica a funcționat destul de bine iar la intrarea pe ultima cățărare Tadej Pogacar era singur. Richard Carapaz l-a atacat pe sloven, dar purtătorul tricoului galben a răspuns ferm, iar ecuadorianul s-a dat la o parte.
Ben O'Connor (AG2R), Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) și Rigoberto Uran (Education First) au forțat și ei ulterior, dar în cele din urmă grupul favoriților a ajuns în același timp la finish, astfel că Tadej Pogacar a mai trecut un test în drumul său către cel de-al doilea titlu consecutiv în "Marea Buclă".
După ce ieri a făcut o cursă mare și a ajuns pe locul doi la general, Guillaume Martin (Cofidis) nu a mai avut astăzi resurse să stea în grupul favoriților și a ieșit din Top 5.
Mâine este zi de pauză în Turul Franței, iar marți va urma o nouă etapă dificilă, cu 4 cățărări repertoriate pe traseu (una de categoria întâi), astfel că există premisele unor alte dueluri interesante în bătălia din clasamentul general.
Clasamentul general după 15 etape
Clasamentul general după 15 etape
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo