O etapă cu 3 cățărări atât de grele cum au fost cele de astăzi (3 de categoria întâi și una de categorie specială) nu putea să fie decât foarte spectaculoasă.
Șase rutieri au format evadarea inițială, dintre care 4 au fost francezi, care au sperat la un succes istoric chiar de ziua națională a Franței: Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe), Danny van Poppel (Intermarché-Wanty Gobert), Dorian Godon (AG2R-Citroën), Anthony Pérez (Cofidis), Anthony Turgis (TotalEnergies) și Maxime Chevalier (B&B-KTM).
Deși atacanții zilei au avut un avans de peste 8 minute, doar Dorian Godon (AG2R) și Anthony Perez (Cofidis) mai erau în frunte la începerea ascensiunii financiare, Col du Portet (16,3 km / 8,7%). Aceștia aveau ceva mai mult de un minut avans față de Anthony Turgis, în timp ce plutonul se afla la peste 4 minute.
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
IERI LA 15:55

Tadej Pogacar a câștigat fără mari probleme pe Col du Portet

Dorian Godon nu a mai avut nici el suflu pe ultima cățărare, iar șansele lui Anthony Perez de a ajunge singur în vârf s-au evaporat și ele în foarte scurt timp. Cu aproximativ 8,5 kilometri înainte de final, Tadej Pogacar (UAE) a declanșat un atac furibund din grupul favoriților și numai Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), Rigoberto Uran (Education First) și Richard Pogacar (Ineos) au fost în stare să răspundă.
Uran s-a rupt și el după câteva sute de metri, iar Pogacar, Vingegaard și Carapaz au mers împreună într-un ritm alert, astfel că devenise clar că învingătorul de etapă se va alege dintre aceștia. Pogacar a mai încercat în câteva rânduri să forțeze, dar Vingegaard și Carapaz au rămas lângă sloven.
Deși părea cel mai afectat de dificltatea ascensiunii, Carapaz a găsit resurse să atace cu circa 1,5 kilometri înainte de final. Pogacar s-a luat după el cu ușurință, dar Vingegaard a dat distanță. Danezul a revenit însă lângă cei doi, dar apoi Pogacar a declanșat asaltul final, care i-a adus victoria de etapă fără mari probleme. Vingegaard l-a depășit pe Carapaz și a terminat pe locul secund.
Clasamentul etapei a 17-a din Turul Franței
https://i.eurosport.com/2021/07/14/3173455.jpg
Așadar, Tadej Pogacar confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, că este cel mai puternic om din pluton și nimic nu-i poate sta în cale în ajunge în galben la Paris pentru al doilea an la rând. Victoria de azi este cea de-a 2-a pentru Pogacar în această ediție a Turului Franței, după ce s-a impus la prima rundă de contratimp. Slovenul a ajuns astfel la 5 succese în "Marea Buclă", după ce a câștigat 3 etape la ediția precedentă.
Interesant este că ordinea în clasamentul etapei este și noua ordine de pe podiumul clasamentului general, acolor de unde a dispărut Rigorberto Uran, sosit cu ceilalți favoriți la peste un minut distanță de învingător.
Clasamentul general după etapa a 17-a
https://i.eurosport.com/2021/07/14/3173459.jpg
În afara contratimpului de sâmbătă, etapa de mâine va fi ultima în care rutierii cu pretenții de general vor mai putea crea diferențe diferențe între ei. Pe parcursul celor 129 de kilometri dintre Pau și Luz Ardiden rutierii vor avea de înfruntat celebra cățărare Col du Tourmalet (17 km / 7,4%), iar finishul va fi pe Luz Ardinen (13,4 km / 7,5%)
Turul Italiei
Richard Carapaz, încrezător că poate să ajungă în roz la Verona! Argumentele ecuadorianului
24/05/2022 LA 12:07
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49