O evadare din 5 oameni a încercat să anime cursa de astăzi, însă traseul favorabil sprinterilor a făcut imposibilă misiunea atacanților. Ultimii 3 dintre aceștia, Michael Schär (AG2R Citroën), Cyril Barthe (B&B Hotels) și Jelle Wallays (Cofidis) au fost ajunși din urmă cu aproximativ 8 kilometri înainte de final.
Ca atare, s-a ajuns la sprint, dar nu la unul masiv, deoarece finalul de etapă a fost marcat de mai multe căzături, care au rupt plutonul. Cu doar câțiva zeci de metri până la linia de sosire, o altă căzătură s-a produs în grupul de frunte, Caleb Ewan prăbușindu-se și angrenându-l și pe Sagan în incident.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
În aceste condiții, victoria i-a revenit lui Tim Merlier, care oricum se afla într-o poziție foarte bună. Pe locul secund a fost colegul său de la Alpecin, Jasper Philipsen, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Nacer Bouhanni (Arkea Samsic).
Așadar, Alpecin Fenix are un start de vis în Turul Franței, cu două etape câștigate din primele 3, și dând în același timp și deținătorul tricoului galben, Mathieu Van Der Poel, care și-a apărat astăzi fără probleme această distincție.
Clasamentul etapei a 3-a din Turul Franței
https://i.eurosport.com/2021/06/28/3162974.jpg

Etapă de coșmar pentru Jumbo Visma

Etapa de astăzi ar fi trebuit să fie una fără probleme pentru oamenii de general, dar lucrurile nu au stat nici pe departe așa. Geraint Thomas s-a dezechilibrat inexplicabil în prima parte a cursei și a căzut, implicându-l în incident și pe colegul său, Luke Row, dar și pe Tony Maritin și Robert Gesink, ambii de la Jumbo Visma.
Îngrijorarea a fost mare în privița galezului, care se ținea de umăr și se părea că nu va continua cursa, mai ales că niciun coechipier nu a rămas lângă el, semn că accidentarea era serioasă. Totuși, Thomas s-a urcat din nou pe bicicletă și apoi a fost readus în pluton de coechipierii care l-au așteptat în cele din urmă. Cu umărul dislocat, galezul a ajuns în cele din urmă în siguranță la finish. Mult mai rău au ieșit cei de la Jumbo Visma din această ecuație, deoarece Robert Gesink a fost nevoit să abandoneze, astfel că Roglic și-a pierdut unul dintre oameni după doar 3 zile de concurs.
Dar coșmarul a continuat pentru echipa olandeză și chiar liderul echipei a suferit o căzătură urâtă cu aproximativ 10 kilometri înainte de final. Slovenul s-a urcat și el din nou pe bicicletă, dar viteza plutonului era mare în momentul căzăturii, astfel că Roglic a pierdut timp prețios. Așteptat de aproape toți colegii, slovenul a ajuns la finish cu aproape un minut întârziere față de grupul fruntaș. Chiar dacă întârzierea lui Roglic nu este una de nesurmontat, problema slovenului este că starea sa fizică este foarte șifonată după numai 3 etape.
Așadar, o etapă care trebuia să fie liniștită s-a transformat într-una de coșmar pentru cei de la Jumbo Visma, dar nici cei de la Ineos nu se pot declara foarte încântați. Totuși, din tabăra formației engleze, Richard Carapaz a ajuns la finish în grupul de frunte, câștigând astfel timp în raport cu toți rutierii cu pretenții de general.
Mâine urmează o etapă cu un traseu perfect plat, între Redon și Fougeres (150.4km), astfel că sunt șanse mari ca sprinterii să se bată din nou pentru victorie.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Jumbo Visma a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta! Roglic, gest superb
19/08/2022 LA 18:42