După două etape infernale în Alpi, plutonul a avut parte astăzi de o rundă ceva mai ușoară, dar spectacolul nu a lipsit. Pe traseu au fost 3 cățărări repertoriate, nu foarte grele, ceea ce a creat iluzii pentru multe echipe că pot obține victoria.
Evadarea s-a format destul de greu, dar a fost una puternică. Dintre cei 7 oameni care s-au desprins au făcut parte doi contratimpiști de clasă: Filippo Ganna și Stefan Kung, astfel că plutonul trebuia să muncească din greu pentru a avea o șansă. Alpecin (pentru Phillipsen) și în special Lotto Soudal (pentru Ewan) au fost echipele care au stat la trenă, nepermițându-le atacanților să se desprindă la mai mult de 3 minute.
Cu 72 de kilometri înainte de final, Caleb Ewan și Andreas Kron s-au acroșat într-un viraj, iar sprinterul australian a căzut destul de rău. El a revenit ulterior, dar a devenit clar că nu mai poate lupta pentru victorie, iar cei de la Lotto Soudal nu au mai tras la trenă.
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
02/07/2022 LA 15:25

Turul Franței | Caleb Ewan, căzătură cumplită, după un contact cu un coechipier

Mads Pedersen, prima victorie a carierei într-un mare tur

În aceste condiții, evadarea a devenit favorită și a profitat din plin de această șansă. La intrarea în ultimii 15 kilometri, în față mai erau 6 oameni: Filippo Ganna (INEOS Grenadiers), Matteo Jorgenson (Movistar), Fred Wright (Bahrain-Victorious), Stefan Kung (Groupama-FDJ), Mads Pedersen (Trek-Segafredo) și Hugo Houle (Israel Premier Tech).
Cu aproximativ 15 kilometri înainte de finish, Mads Pedersen a atacat și doar Fred Wright și Hugo Houle i-au putut lua roata. Cei 3 au mers excelent și au ajuns împreună la final, permițându-și chiar să facă jocurile înainte de finish, deoarece grupul urmăritor a rămas mult în urmă.
Wright și Houle au încercat să-l pună în dificultate pe Pedersen, dar acesta și-a respectat statutul de favorit al trio-ului și a sprintat fără probleme spre victorie. Fred Wright a fost al doilea și Hugo Houle a terminat pe locul 3.
Așadar, campionul mondial din 2019 a obținut prima sa victorie într-un mare tur și totodată primul succes pentru Trek Segafredo la această ediție a Turului Franței. De notat este că Pedersen este al 3-lea danez care câștigă o etapă la această ediție, după Magnus Cort și Jonas Vingegaard. Nicio altă națiune nu are mai mulți oameni care să fi urcat pe prima treaptă a podiumului. Belgia are 3 victorii, dar două au fost obținute de Wout Van Aert.
În grupul favoriților nu s-a întâmplat nimic deosebit. Jumbo Visma l-a protejat perfect pe Vingegaard, iar traseul nu i-a permis lui Pogacar să încerce un atac. Ceilalți oameni din top 10 și-au păstrat și ei pozițiile.
Sâmbătă va avea loc o etapă foarte asemănătoare cu cea de azi, dar ceva mai grea. Pe traseul de 192,5 kilometri dintre Saint-Etienne și Mende sunt 4 cățărări repertoriate, toate de categoria a 3-a, astfel că o victorie din evadare este din nou la orizont, fiind greu de crezut că sprinterii vor ajunge să se bată la finish.
https://i.eurosport.com/2022/06/22/3397052.jpg
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2021 | Van Aert și Van der Poel sunt mari favoriți, dar Deceuninck are o echipă de vis
30/09/2021 LA 15:11