Cea de-a 109-a ediție a Turului Franței se apropie cu pași repezi, iar echipele și-au stabilit deja obiectivele și tacticile pe care le vor aplica. Lupta pentru tricoul galben are un favorit clar în persoana lui Tadej Pogacar (UAE), câștigătorul ultimelor două ediții.
Principalul contracandidat al slovenului este conaționalul său, Primoz Roglic (Jumbo Visma), care a fost aproape de victorie în 2020, dar a cedat la contratimpul din penultima etapă. Dacă există cineva care poate amenința duo-ul sloven, cu siguranță acela este un rutier de la Ineos. Formația britanică nu are un lider desemnat pentru "Marea Buclă", preferând să joace 3 cărți și să o aleagă din mers pe cea pe care va miza totul.
Geraint Thomas, Adam Yates și Daniel Martinez sunt cei 3 oameni de general al lui Ineos și în funcție de forma arătată în primele etape se va merge pe unul dintre ei. Câștigător în 2018, Geraint Thomas este convins că poate fi omul de general al echipei sale, deși coechipierii săi au capacitatea de a prelua acest rol fără probleme. În opinia galezului, totul se va defini după prima săptămână, insinuând că aceasta i se potrivește mai bine decât lui Martinez sau Yates.
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
IERI LA 15:25
"Sunt destul de relaxat, totul este să ajung acolo în cea mai bună formă posibilă. Orice s-ar întâmpla, nu voi pierde timp intenționat, așa că sper să fiu cât mai în față. Echipa joacă mai multe cărți și eu îmi voi îndeplini rolul, fie că va trebui să-mi ajut coechipierii, fie că voi risca totul pentru mine. Daniel Martinez și Adam Yates au calibrul să câștige, astfel că avem 3 oameni capabili să facă asta.
Dar știm cu toții cum este Turul Franței. Primă săptămână este pur și simplu nebună, iar anul acesta, cu etapa pe pavate și câteva etape cu vânt, obiectivul este mai degrabă de a trece prin prima săptămână și de a vedea apoi unde suntem.Nu este exclus, dar aș fi destul de surprins dacă am fi toți 3 în top 10 după prima săptămână, pentru că pericolul de accidente este mare. În plus, prima săptămână nu li se potrivește neapărat lui Adam sau Daniel, dar apoi vin munții", a spus Geraint Thomas pentru BBC Wales, citat de eurosport.uk.

Geraint Thomas, convins că Pogacar și Roglic pot fi învinși

Vorbind despre șansele lui Ineos de a câștiga tricoul galben, Thomas este convins că acest lucru nu este imposibil. Galezul a recunoscut că Roglic și Pogacar sunt mult mai buni luați individual, dar tactica echipei sale i-ar putea destabiliza la un moment dat.
"Ca echipă, putem, cu siguranță. Om versus om este o altă poveste. Roglic și Pogacar sunt super talentați și, după cum știm cu toții, au fost MVP-urileultimilor doi ani. Dar cred că avem o echipă puternică. Este vorba doar de a rămâne sănătoși acum, ceea ce este mai ușor de spus decât de făcut în zilele noastre. Dar avem o echipă puternică, suntem cu toții motivați și vom merge cu toții acolo și vom da tot ce putem.", a adăugat galezul.
Ineos a câștigat ultima dată Turul Franței în 2019, prin Egan Bernal, care lipsește în acest an din cauza unui grav accident suferit înainte de startul sezonului.
Turul Franței 2022 va avea loc în perioada 1-24 iulie și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Turul Franței
Turul Franței a început cu o surpriză uriașă! Yves Lampaert a câștigat contratimpul din prima etapă
01/07/2022 LA 17:12
Turul Franței
Christian Prudhomme, directorul Turului Franței, știe cum poate fi învins Tadej Pogacar în acest an
01/07/2022 LA 13:32