Tadej Pogacar este pur și simplu de neoprit în această ediție din Turul Franței. Slovenul a oferit o nouă demonstrație de forță și s-a impus în etapa a 7-a. Lennard Kamna a condus cursa până în ultimii 50 de metri, dar germanul de la Bora nu a rezistat pe panta abruptă de pe La Super Planche des Belles Filles.
Jonas Vingegaard a atacat pe ultima parte, dar Pogacar i-a luat roata fără probleme și l-a depășit cu numai câțiva metri înaintea liniei de sosire. Astfel, slovenul și-a trecut în cont al doilea succes de la această ediție și și-a mărit avansul în clasamentul general. În acest moment, liderul are 35 de secunde peste Jonas Vingegaard, ocupantul locului secund și nimic nu pare să-l oprească pe sloven din a se încorona pentru a 3-a oară la rând "Regele Turului Franței".
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
Prin acest succes, Pogacar a devenit cel mai tânăr om din istorie care câștigă minim două etape în 3 ediții diferite din Turul Franței. Predecesorul său era George Passerieu (1906-1908). Slovenul a înregistrat câte 3 victorii la precedentele două ediții, în care a câștigat și generalul.
Sâmbătă, Turul Franței va ajunge în Elveția, etapa a 8-a dintre Dole și Lausanne măsurând 186,4 kilometri. Pe traseul sunt două cățărări de categoria a 4-a și una de catoegoria a 3-a, astfel că nu se vor putea face mari ecarturi între oamenii de general.
https://i.eurosport.com/2022/06/22/3397046.jpg

Turul Franței | Desfășurarea etapei a 7-a, câștigată de Tadej Pogacar

Etapa a 7-a din Turul Franței a fost una animată de o evadare formată din 7 oameni: Lennard Kamna și Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), Imanol Erviti (Movistar), Dylan Teuns (Bahrain-Victorious), Luke Durbridge (BikeExchange-Jayco), Cyril Barthe (B&B Hotels-KTM) și Simon Geschke (Cofidis). Cel mai bine clasat om la general era Schachmann (la 2:07 de Pogacar), astfel că cei de la UAE au avut motive să nu lase atacanții să se desprindă prea mult.
Evadarea a fost ținută în permanență sub control, avansul său nefiind niciodată mai mare de 3 minute și jumătate. Ecartul a scăzut pe măsură ce finish-ul pe La Super Planches des Belles Filles se apropia, iar la intrarea pe ascensiunea finală evadații mai aveau doar un minut și jumătate avans.
Dându-și seama că plutonul vine tare din spate, Simon Geschke a atacat primul din grupul fruntaș, iar la scurt timp a fost ajuns de Lennard Kamna. Rutierul de la Bora nu a stat prea mult alături de coechipierul său și s-a desprins ușor, iar la intrarea în ultimii 5 kilometri avea un minut în fața plutonului.
Pe trena celor de la UAE, grupul favoriților a recuperat, dar părea că Lennar Kamna va rezista. Germanul a clacat însă pe ultimii 5- de metri, fiind depășit de Primoz Roglic, Jonas Vingeggard și Tadej Pogacar. Slovenul și-a arătat superioritatea și a câștigat încă o etapă, dovedind că este de departe cel mai bun ciclist din lume la ora actuală.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54